Hlavní obsah

Gascoigne dostal vyhazov a skončil na policii

LONDÝN

Bývalý fotbalista Paul Gascoigne neprožívá momentálně zrovna šťastné dny. Někdejší hráč anglické reprezentace a proslulý bouřlivák se znovu postaral o vzruch. V pondělí byl po necelých dvou měsících propuštěn z funkce trenéra fotbalistů Ketteringu v šesté anglické lize a svůj vztek zřejmě dával natolik najevo, že nakonec skončil na policejní stanici.

Foto: Internet

Slavné časy Paula Gascoigna (vpravo). V dresu anglické reprezentace vedle Paula Ince.

Článek

"Osmatřicetiletý muž byl včera v noci ve 23:30 zatčen v souvislosti se stížnostmi na jeho nepřístojné chování. Momentálně je ve vyšetřovací cele na policejní stanici a čeká ho výslech detektivů," prohlásil mluvčí policie v Liverpoolu. Gascoigne před hotelem Hope Street v Liverpoolu napadl fotografa.

Podle listu The Sun se fotograf Steve Farrell pokusil legendárního záložníka vyfotit, na což Gascoigne reagoval úderem levačkou. Tak na něj Farrell podal žalobu. Do Liverpoolu údajně Gascoigne přijel včera, aby  navštívil rehabilitační centrum pro odvykání drog a alkoholu. Možná si tam chtěl jen vyčistit hlavu po předcházejících událostech.

Opilý byl takřka neustále

V pondělí odpoledne totiž oznámil majitel fotbalového týmu šesté anglické ligy Ketering Town Imraan Ladak, že s okamžitou platností končí s bývalou fotbalovou hvězdou spolupráci. Gascoigne přišel do klubu na konci října jako trenér a manažer.

Ladak jako důvod propuštění uvedl, že to bylo jen vyvrcholení mnoha nepříjemných incidentů od Gascoignova příchodu. Ten byl údajně mnohokrát pod vlivem alkoholu, a to před, během i po zápasech či trénincích týmu. Ladak dokonce spočítal přesný počet Gascoignových prohřešků - údajně jich bylo sedmatřicet. To je slušné číslo, když si uvědomíte, že Gascoigne byl ve funkci 39 dní.

Nechytil se ani v Číně

Paul Gascoigne patřil svého času mezi velké talenty anglického fotbalu. V sedmnácti naskočil do Premier League v dresu Newcastlu a o pět let později si vydobyl místo v anglickém reprezentačním týmu. Zahrál si na mistrovství světa 1990 i na domácím Euru v roce 1996. Populární "Gazza" ale propadl alkoholu, a po úspěšných působeních v Laziu Řím nebo Glasgow Rangers začala jeho hvězda rychle zapadat.

V roce 2002 odešel z Evertonu do druholigového Burnley. Následovaly neúspěšné pokusy o angažmá v USA či Rusku až nakonec skončil v čínské druhé lize. I odtud ale odcházel se skandálem, když načas odjel do USA a odmítl se vrátit. Po koketování s působením ve Spojených arabských emirátech to Gascoigne nakonec zkusil s trénováním, ale ani to mu nevyšlo.

Reklama