Hlavní obsah

Di Canio hájí další ze svých nacistických pozdravů

ŘÍM/PRAHA

Fotbalista italského klubu Lazio Řím Paolo Di Canio opět pozdravil příznivce svého klubu nacistickým způsobem - zdviženou pravou rukou. Tentokrát se tak stalo po víkendovém utkání v Livornu, kde Lazio prohrálo 1:2. Sedmatřicetiletý Di Canio byl už za stejnou věc potrestán v lednu.

Foto: Sport1.de

Italský fotbalista Lazia Řím Paolo Di Canio zdraví fašistickým pozdravem ultras svého klubu po gólu v římské derby.

Článek

"Jen jsem zdravil své lidi, což je pro mě symbol mé sounáležitosti se skupinou, která vyznává pravé hodnoty, zdvořilost proti standardizaci kterou nám tato společnost nutí," řekl Di Canio italskému rádiu Radio Spazio Aperto.

"Jsem hrdý na to, že jsem počítán mezi tyto lidi a i nadále je budu takto zdravit," uvedl rezolutně veterán. Zápas v Livornu byl problémový i z hlediska složení příznivců obou celků. Domácí jsou známi svým ultralevicovým postojem, příznivci Lazia zase naopak patří mezi ultrapravicové nacionalisty.

Zápas měl vášnivou atmosféru, domácí zpívali protinacistické písně, hosté vytáhli symbol svastiky. "Fanoušci soupeře mě během zápasu tvrdě uráželi, ale nereagoval jsem," říkal po zápase Di Canio.

Schvalujete chování Paola Di Cania?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Paolo Di Canio měl problém kvůli zdvižené pravici už v lednu, kdy byl za nacistický pozdrav po vítězném derby s AS Řím potrestán pokutou 10 tisíc eur.

Italská fotbalová liga zatím poslední incident nechala bez povšimnutí a pokud bude reagovat, Di Canio očekává obranu od svého klubu."Čekám velkou podporu od mého klubu. A to přímo od prezidenta, jak je tomu zvykem v jiných klubech. Jinak budu pěkně vytočený. Tentokrát se s ničím menším nespokojím," vyhrožuje na dálku Di Canio svému zaměstnavateli.

Šance zkušeného fotbalisty na pochopení u nadřízených je nicméně minimální. "Lazio zavrhuje jakékoliv formy rasismu, na hřišti i mimo něj, a vyzývá své akcionáře i příznivce, aby nenechali znečišťovat jméno našeho sportu," uvedli zástupci Lazia na svých oficiálních stránkách.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články