Hlavní obsah

Sparťan Zelenka přestoupil do Manisasporu

MANISA

Fotbalový záložník Lukáš Zelenka definitivně přestoupil ze Sparty Praha do tureckého Vestelu Manisaspor. V ambiciózním celku podepsal hráč širšího reprezentačního kádru smlouvu na čtyři a půl roku, kluby se domluvily na odstupném již dříve. Ve čtvrtek to řekl hráčův agent Pavel Zíka z agentury Sport Invest International.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Lukáš Zelenka

Článek

Zelenka byl krátce po podpisu smlouvy představen na tiskové konferenci, na níž už pózoval v červeném dresu nového zaměstnavatele s číslem 77. Jeho oblíbená sedmička totiž nebyla volná.

"Prohlídka domu, ale i dalšího zázemí na mě udělala výborný dojem. Věřím, že se v klubu prosadím," řekl Zelenka, který ze Sparty odchází hlavně proto, že již necítil důvěru trenéra Stanislava Grigy.

Za Zelenku by mělo podle zákulisních informací dorazit na Letnou v přepočtu 60 miliónů korun. Výrazně si přilepší také fotbalista, který podle svých slov bude pobírat třikrát větší plat než v klubu českého mistra. Odhaduje se, že jeho nový roční příjem bude přesahovat 20 milionů korun čistého.

Šestadvacetiletý hráč tak po čtyřech letech již podruhé ve své kariéře opouští klub, v němž vyrůstal. Poprvé z něho odešel v sedmnácti letech do Anderlechtu Brusel. Ovšem v roce 2001 se přes Westerlo do pražského klubu vrátil a nasbíral v něm 113 ligových startů, během nichž nastřílel devatenáct branek a získal dva mistrovské tituly.

V loňském roce Zelenka dvakrát nahlédl také do reprezentace. V roce 2002 byl jedním z hlavních strůjců českého vítězství na mistrovství Evropy do jednadvaceti let.

Reklama

Související témata: