Hlavní obsah

Jun vyhlíží dohodu Norimberka s Turky

PRAHA

Netrpělivě v útrobách pražského domova vyčkává fotbalový útočník Tomáš Jun na potvrzení domluveného hostování v bundesligovém Norimberku. Dobrá zpráva z Německa o dohodě budoucího zaměstnavatele s tureckým Trabzonsporem, držícím momentálně útočníkova práva, zatím nedorazila, a tak člen české reprezentace musí trénovat individuálně.

Foto: AC Sparta

Tomáš Jun ještě ve sparťanském dresu.

Článek

"Jindy jsem touhle dobou býval na soustředěních. Teď chodím do fit studia, kde posiluji, běhám na pásu. Prostě se snažím udržet v kondici. Ale hrozně mi chybí parta. A taky bych už chtěl pracovat s míčem," posteskl si útočník, který včera oslavil třiadvacáté narozeniny.

Před pár dny vyrazil v doprovodu manažera do Španělska, kde se Norimberk připravuje. "Mluvil jsem s klubovým manažerem a trenérem Meyerem. Řekl mi, že mě dobře zná a několikrát mě viděl v zápase. Bylo cítit, že mě do týmu chce. Proto jsem dlouho neváhal," líčil Jun.

Bez většího otálení se s vedením bundesligového týmu domluvil na půlročním hostování s následnou přednostní opcí na přestup, přestože Norimberku velmi vážně hrozí sestup. "Myslím, že se záchranou by tým neměl mít starosti. Ideální by bylo, kdybych pomohl Norimberku svými góly k bundesligové jistotě. To by se pak o dalším působení vyjednávalo mnohem snadněji," zasnil se Jun.

Sladká zpráva zatím jen od manželky

Nejprve se však Norimberk musí domluvit s Trabzonsporem na odstupném. Do té doby se Jun k týmu nemůže připojit. "Musím čekat. Věřím, že to bude brzy," potvrdil bývalý hráč Sparty, jak netrpělivě čeká na sladkou zprávu z Německa.

Jinou, neméně radostnou mu tak zatím zvěstovala před pěti dny manželka. "Čekáme narození potomka," pochlubil se Jun. Už kvůli tomu se nehodlá vracet do tureckého Trabzonsporu, přestože tam v létě podepsal smlouvu na dlouhých pět let. "Když jsme tam byli dva, ještě to šlo. Ale s dítětem se tam určitě nevrátím," zavrtěl rezolutně hlavou.

Nechal se unést podmínkami smlouvy

V Trabzonsporu se neprosadil do sestavy, nezvykl si ani na život mimo klub. "Tamní mentalitě jsem prostě nepřišel na chuť," konstatoval Jun. Žádnému z českých fotbalistů, kteří v zimě zamířili do Turecka, však jeho volbu nevymlouval. "Kluci budou v jiné situaci. Většinou šli do klubu ve dvou, ve třech. To jim vše usnadní. Navíc Trabzon je hodně specifické město. Tam byla jediná solidní restaurace, jinak nic. Když tam byla manželka, sama ven prakticky nechodila, protože jsem se o ni bál," líčil zkušenosti Jun.

Přesto své letní volby nelituje. "Byla to životní zkušenost, při níž jsem se možná nechal unést podmínkami smlouvy," naznačil Jun pravdivost pořekadla o tom, že není všechno zlato, co se třpytí.

Reklama

Související témata: