Hlavní obsah

Henry uvažoval o odchodu z Arsenalu, chce lepší tým

PAŘÍŽ

Francouzský kanonýr Thierry Henry uvažoval o odchodu z Arsenalu. Řekl to v rozhovoru pro sportovní list l'Équipe s tím, že chce, aby anglický klub měl větší sportovní ambice. Smlouva v londýnském týmu Henrymu vyprší v červnu příštího roku a v zákulisí se spekulovalo o jeho možném přestupu do Barcelony.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Thierry Henry přemýšlí o své další budoucnosti.

Článek

"Samozřejmě jsem o odchodu přemýšlel. Během Vánoc jsem si kladl spoustu otázek," svěřil se Henry. Šikovný útočník by s Arsenalem rád vyhrál Ligu mistrů, což by mohl zařadit do osobní sbírky úspěchů k evropskému a světovému titulu s francouzskou reprezentací. Od klubového vedení, které se zajímá o českého reprezentanta Tomáše Rosického, proto požaduje větší míru ambicióznosti.

"Je důležité, aby Arsenal měl stejné sportovní ambice jako já," zdůraznil osmadvacetiletý útočník. Arsenal by podle něj měl být silnějším hráčem na přestupovém trhu. "Nemyslím si, že bychom byli ve stejné kategorii jako ostatní kluby. Pokud jde o peníze, Arsenal není jedním z těch, kteří utrácejí nejvíce. Je před námi hodně týmů," vysvětlil.

V současném působišti nakonec chce zůstat, ale jednání o prodloužení smlouvy jsou zatím na samém počátku. "Nevím, kdy v nich budeme pokračovat. Jsme v první fázi. Jsem tady a čekám," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.