Hlavní obsah

Řecký pohár nebude pokračovat ani po jednání vlády s FIFA

Atény

Řecká vláda ani po schůzce s představiteli FIFA a UEFA nedala zelenou pokračování národního fotbalového poháru, který zrušila kvůli násilnostem fanoušků. Řecko tak může po 1. dubnu čelit vyřazení z mezinárodních soutěží kvůli vměšování státu do řízení fotbalu.

Foto: © Arnd Wiegmann / Reuters, Reuters

Sídlo FIFA v Curychu.

Článek

Dnešní jednání zástupců FIFA, UEFA a řeckého fotbalového svazu s náměstkem ministerstva pro sport Stavrosem Kontonisem podle agentury Reuters dohodu nepřineslo. "Pohár se musí dohrát. Může to být za zavřenými dveřmi, na neutrálním stadiónu, případně se zahraničními rozhodčími. Mohli bychom termín ještě o týden posunout, aby ministr změnil své rozhodnutí, ale obávám se, že se tak nestane," řekl vedoucí delegace FIFA Kypřan Costakis Kutsokumnis.

Ministerstvo zrušilo Řecký pohár po prvním utkání semifinále mezi PAOK Soluň a Olympiakosem Pireus, které bylo 2. března předčasně ukončeno kvůli násilnostem fanoušků. Kontonis nyní uvedl, že vláda nebude o poháru jednat, dokud nejvyšší soud 5. dubna neprojedná odvolání fotbalového svazu v této věci, případně dokud svaz odvolání nestáhne.

Reklama

Související témata: