Hlavní obsah

Ibra se loučí s PSG: Přišel jsem jako král, odcházím jako legenda!

Praha/Paříž

Švédský snajpr Zlatan Ibrahimovic je na odchodu z PSG! Na svém Twitteru oznámil, že sobotní ligový duel proti Nantes bude jeho posledním vystoupením za pařížský klub. Kam povedou další fotbalové kroky vyhlášeného kanonýra, jemuž koncem června vyprší v Parku princů smlouva, zatím není jisté. Vedle spekulací o přestupu do anglické Premier League byla v průběhu jara zmiňována možnost návratu do italské Serie A či odchodu do Číny.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Zlatan Ibrahimovic a jeho genialita kanonýra. Takhle akrobaticky zakončoval v ligovém duelu s Caen.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Ibrahimovic oznámil rozloučení s PSG stylově se sebevědomím jemu vlastním. "Přišel jsem jako král, odcházím jako legenda," napsal na Twitter. Jeho sebeoznačující hodnocení není daleko od pravdy. S pařížským velkoklubem totiž získal čtyři tituly a v dosavadních 121 odehraných ligových zápasech vstřelil 111 branek, třikrát se stal nejlepším střelcem francouzské ligy. Po ukončení hráčské kariéry by se měl vrátit zpět do PSG a působit v jeho vedení.

Ibrahimovic svou bohatou kariéru odstartoval v roce 1996 ve švédském Malmö. Poté oblékal dres Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín a Interu Milán, zahrál si za Barcelonu i AC Milán a v roce 2012 zakotvil v Paříži.

Kde se švédský ostrostřelec objeví v příští sezóně zatím potvrzeno nebylo a fotbalovou veřejnost krmí okolí věhlasného střelce jen spekulacemi. Ibrahimovicův agent Mino Raiola naposledy minulý týden naznačil enormní zájem milánského AC.

Reklama

Související témata: