Hlavní obsah

Jankulovski by v příští sezóně mohl hostovat v AS Řím

ŘÍM/PRAHA

Český fotbalový reprezentant Marek Jankulovski by po sezóně mohl opustit AC Milán a další rok strávit na hostování v AS Řím. Podle italských médií se na tom už oba kluby v předstihu dohodly. Jankulovski, který se letos v nabitém kádru milánského AC zatím příliš neprosadil, o této variantě podle svých slov neví.

Foto: archiv

Marek Jankulovski

Článek

Ke své budoucnosti se nyní nechce vyjadřovat. "Teď se chci soustředit na zbytek sezóny, čekají nás důležité zápasy v Lize mistrů i italské lize. Pak bude mistrovství světa," uvedl pro ČTK Jankulovski, jehož tým je druhý v Serii A a v Lize mistrů postoupil do čtvrtfinále.

Osmadvacetiletý fotbalista zamířil do AC Milán loni v létě po vydařeném angažmá v Udine údajně za 382 miliónů korun. Začátek jeho působení ve slavném klubu ale přibrzdila rekonvalescence po zlomenině kotníku. V konkurenci fotbalových hvězd většinou plní roli náhradníka.

Milánští si prý přejí, aby se bývalý hráč Baníku Ostrava v příští sezóně rozehrál v AS Řím. V konkurenčním týmu by reprezentační obránce mohl obnovit spolupráci s koučem Lucianem Spalettim, s nímž zažil úspěšné sezóny v Udine. "Vzpomínám na něj rád, byly to krásné tři roky," uvedl Jankulovski.

Reklama

Související témata: