Hlavní obsah

Belgická policie zatkla kvůli korupci hráčského agenta

BRUSEL

Belgická policie zatkla v pondělí hráčského agenta Pietra Allattu, jenž je považován za klíčového podezřelého v korupčním skandálu ve fotbale. Allatta byl obviněn z padělatelství, zpronevěry a vyhrožování. Úřady vydaly na hráčského zástupce mezinárodní zatykač minulý týden, kdy policie prohledala jeho dům. V té době byl Allatta služebně v Africe.

Článek

"Popírá, že by měl cokoli společného s ovlivňováním zápasů, a odmítá všechna obvinění," uvedl dnes Allattův právník Olivier Martins. Jeho klient zůstane ve vazbě minimálně do pátku, kdy začne soudní projednávání případu.

Na svobodě stále zůstává čínský podnikatel Jie Če-jün, jenž stál podle vyšetřovatelů v čele sázkařského gangu, který má na svědomí korupční skandál v belgickém fotbale. Policie na něj vydala mezinárodní zatykač, muž zřejmě pobývá ve své vlasti.

Minulý týden prohledala policie dvacet domů a kanceláří osob podezřelých z účasti na korupčním skandálu. Kvůli výslechu byl zadržen a obviněn také předseda jednoho ze zapletených klubů La Louviére Filippo Gaone.

Úplatkářský skandál už vedl k propuštění několika hráčů a trenérů. Podle médií byly do ovlivňování zápasů za peníze od sázkařské mafie z Šanghaje zapleteny vedle La Louviére ještě další prvoligové kluby St. Truiden a Lierse.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.