Hlavní obsah

Manchester United přišel o možný kontrakt na 70 miliónů liber

LONDÝN

Fotbalový klub Manchester United přišel o šanci získat sponzorský kontrakt, který by mu během čtyř let zajistil příjem 70 miliónů liber (přes 2,8 miliardy korun). Společnost Mansion chtěla převzít od Vodafonu logo na dresech United, ale v pondělí jednání o smlouvě ukončila.

Foto: internet

Ilustrační foto

Článek

Vedení Manchesteru United hledá nového sponzora místo telekomunikačního operátora, který s klubem v květnu ukončí spolupráci. Společnost Mansion, která provozuje kasina i sázkovou kancelář, byla s Manchesterem v kontaktu od konce loňského roku.

Klub, který je podle časopisu Forbes nejcennějším na světě, paralelně jednal o smlouvě i s jinými uchazeči. Když to vedení společnosti Mansion zjistilo, rozhovory ukončilo.

Výkonný ředitel firmy David Kinsmann navíc prohlásil, že mu obchodní ředitel Manchesteru Andy Anson oznámil, že se anglický klub už s jedním z konkurentů dohodl. "Prostě mi řekl, že se rozhodli získat jako sponzora jinou společnost. Ptal jsem se ho, kdo to je, a řekl, že to zjistím později," uvedl v rozhovoru pro agenturu Reuters.

Vývoj jednání se slavným anglickým klubem ho zklamal. "Myslím, že jsme se tomu mohli vyhnout, kdyby byl z jejich strany jiný přístup k jednáním. Naše nabídka by byla pro Manchester United velmi významná," dodal.

Společnost Mansion se sídlem na Gibraltaru chce vstoupit do anglického fotbalu a nyní začne hledat jiný klub, s kterým by spojila své jméno.

Reklama

Související témata: