Hlavní obsah

Ševčenko možná v létě opustí AC Milán a odejde do Anglie

MILÁN

Fotbalisté AC Milán možná po sezóně přijdou o jednu ze svých největších hvězd, ukrajinského útočníka Andreje Ševčenka. Podle vyjádření majitele klubu Silvia Berlusconiho chce držitel Zlatého míče za rok 2004 opustit po sedmi letech Itálii a odejít do Anglie.

Článek

"Není to ale ještě mé konečné rozhodnutí. Každopádně to nemá nic co dělat s penězi, ani vztahy s mými spoluhráči či trenérem. Je to rodinná záležitost," řekl dnes odpoledne Ševčenko na tiskové konferenci v tréninkovém centru svého klubu.

Zprávu o možném Ševčenkově odchodu pustil na veřejnost Berlusconi, když ho na setkání se studenty jeden z nich vyzval, ať ukrajinského kanonýra pozdravuje. "A víš, že chce pryč? Chce jít do Anglie," řekl podle agentury ANSA mladíkovi odstupující italský premiér.

Dlouhé sezení s Berlusconim

Sám Ševčenko poté novinářům přiznal, že měl s Berlusconim dlouhé sezení a jeho letní odchod byl jedním z hlavních témat.

O možném příchodu Ševčenka do Anglie již delší dobu spekuluje tamní tisk, o devětadvacetiletého útočníka má prý eminentní zájem především ruský majitel Chelsea Roman Ambramovič. Úřadující dvojnásobní mistři Premier League údajně nabízejí za služby hvězdného Ukrajince 40 miliónů liber a Hernána Crespa k tomu. Podle jiných zpráv by mohl Ševčenko zamířit do Arsenalu, odkud možná odejde kapitán Thierry Henry.

Ševčenko, jenž přestoupil do Milána v roce 1999 z Dynama Kyjev, už se v této sezóně v dresu AC nepředstaví. Kvůli zranění kolena bude sledovat poslední utkání ligové sezóny, v němž ještě může jeho tým teoreticky získat titul, pouze z tribuny. Jeho premiérová účast na MS v barvách Ukrajiny by však neměla být ohrožena.

Reklama

Související témata: