Hlavní obsah

Brankář ohromil všechny! Snad i sebe, ale nakonec se třásl

Minsk

Je to vděčné téma. Gólman se zase trefil přes celé hřiště. Stalo se v běloruské lize při utkání Vitebsk - Krumkachy. Mohutný brankářův nákop zasluhuje obdiv. Ale jako vždy při takové trefě, potřeboval ´součinnost´ protějšku, který špatně odhadl situaci.

Brankář v Bělorusku dal gól přes celé hřiště

 
Článek

Jevgenij Kosťukevič zažil zápas, na který asi hned tak nezapomene. Hned v první minutě jeho tým vedl, pak on sám ještě v první desetiminutovce dvakrát inkasoval. V 55. minutě poslal dlouhý výkop na útočníka, ale míč k překvapení všech skončil v síti a to znamenalo konečných 2:2.

Sedmadvacetiletý gólman hostů byl hrdinou okamžiku. Ne že by to takhle přesně chtěl, ale dopadlo to pro něj výborně. Na druhé straně byl za nešťastníka Dmitrij Guščenko, který byl příliš před brankou, rozmyslel si výběh, ale už se nestačil vrátit... I jemu se tahle situace asi dlouho bude vracet do mysli.

Kosťukevič ale ještě během zápasu obdržel červenou kartu, a tak pro jeho tým byla cesta k bodu poněkud trnitá. Vitebsk je v tabulce šestý, jeho soupeř dvanáctý. Oba celky jsou bodově relativně hodně daleko od pohárových příček i od hrozby pádu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.