Hlavní obsah

Fotbalové déjà-vu! Gólová premiéra s neobvyklým historickým puncem

Rotterdam/Praha

Ve třetím utkání za první tým Feyenoordu se mladý Dylan Vente dočkal premiérové trefy v nizozemské fotbalové lize. Přesnou hlavičkou se ovšem navíc postaral o neobvyklou historickou paralelu. Před 80 lety totiž vstřelil navlas stejný gól v dresu rotterdamského klubu i jeho prastrýc!

Rodinný gól přes kopírák

 
Článek

V září dostal ve dvou ligových zápasech Feyenoordu šanci na pár minut, v městském derby proti Spartě nastoupil Dylan Vente poprvé od začátku zápasu a hned v 8. minutě si naskočil na přesný centr a hlavou zvyšoval stav na 2:0. Na vysoké výhře 7:0 se nakonec podílel gólem a dvěma finálními přihrávkami.

Slušný zápis pro teprve 18letého mladíčka, co říkáte? Ale to ještě není všechno. Statistici ihned přispěchali s důkazem, že identický gól vstřelil v klubových barvách před dlouhými desetiletími už hráčův prastrýc. Leen Vente, bratr Dylanova dědečka, se podobně trefil ze stejné pozice 27. března roku 1937 v utkání proti Antverpám (5:2) v rámci slavnostního otevření nového stadiónu De Kuip.

Feyenoord zveřejnil historickou kuriozitu na svém oficiálním twitterovém účtu s dovětkem: „Najděte rozdíly...! A připojil smajlík.

Reklama