Hlavní obsah

Jak obrat favorita? Gólman se klidně praštil o tyč, náhradník viděl červenou kartu

Amsterdam/Praha

Góly jsou kořením fotbalu, bez nich je to nuda. Někdy ovšem tohle tvrzení neplatí a hráči i fanoušci se mohou dostat do varu, i když zápas skončí bezbrankovou remízou. Důkazem budiž duel nizozemské ligy mezi Utrechtem a Ajaxem Amsterdam. K vidění byl neuznaný gól, řada šanci, kdy míč poskakoval po brankové čáře či v jejím okolí. Emoce plály naplno, po strkanici dokonce sudí tasil červenou kartu a ukázal ji hráči na lavičce náhradníků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Utrecht obral Ajax o body, emoce tryskalyVideo: sntv

 
Článek

Vytáhnout se na slavného soupeře, sáhnout si až na dno sil a urvat, když ne výhru, tak třeba bod za remízu. Tohle platí v Česku, Anglii, nebo třeba Nizozemsku. Na vlastní kůži vše poznal věhlasný Ajax na hřišti Utrechtu. Favorit vstřelil v první půli gól, ale ten pro ofsajd neplatil. Další šance pak likvidoval zázračně brankář, který se klidně praštil o tyč, aby zabránil gólu. Několikrát měl kouzelník v rukavicích i kliku. Míč se už už sunul za brankovou čáru, ale nikdy ji nepřešel.

Hráči Utrechtu dělali všechno možné, aby neprohráli. Dokonce zdržovali hru i za cenu červené karty. Při strkanici u střídaček ji vyfasoval jeden z jeho hráčů, nebylo daleko, aby si fotbalisté na trávníku nafackovali. Nicméně po závěrečném hvizdu mohl Utrecht slavit, remíza 0:0 s favoritem se počítá. Emoce opadly a hráči si měnili na památku dresy.

Reklama

Související témata: