Hlavní obsah

Brněnští gólmani se zapojili do kanonády, padlo rekordních 8 branek za zápas

Brno

Hala VUT Brno přivítala již podruhé v tomto roce brněnské firemní týmy, které se utkávají v tradiční zimní Golden Tour. Druhý hrací den zaujal především výkony brankářů - ne že by jich tolik pochytali (průměr gólů na zápas byl úctyhodných 8,5), ale hned tři gólmani se zapsali mezi střelce. Pokud jsme po prvním kole psali o velmi vyrovnané tabulce, nyní je již vše jinak - tři týmy nasadily k trháku. A o kom je řeč?

Foto: I.S.C. Sports

V druhý hrací den Golden Tour Brno se zrodila jediná remíza - Tipsport vs Hasiči

Článek

MON-ING, to je zřejmě jediný tým, od kterého se dala dominance očekávat. Sniper Jan Pšikal sestřelil hattrickem Tipsport (třemi góly přispěl i parťák z útoku Kučera), dalším hattrickem zmařil naděje Hasičů a v posledním zápase proti FAČR si pojistil vedení v tabulce střelců po druhém dnu (12 branek). MON-ING během tří zápasů dokázal soupeřům nasázet plných 20 branek, tedy jen o gól méně, než v prvním hracím dnu. Zatím stoprocentní bodová bilance dává naději na vyrovnání loňského rekordu DHL Brno.

Dalším týmem, který se usadil na špici, je nováček TOP4SPORT. V prvním kole zle zatápěl MON-INGu (6:5 po boji) a v druhém dnu na své výkony nejen navázal, ale dokonce je překonal - po třech vítězstvích se drží na dohled vedoucímu MON-INGu. Po dvou výhrách 5:1 si TOP4SPORT poradil i letos trápící se Kometou (6:3). Jedinou ztrátou v sezóně tak zůstává vzpomínaná prohra s lídrem soutěže.

Třetí místo, to je zatím (kromě vyhoření Komety) největší překvapení - dlouholetý účastník a otloukánek soutěže BEG Bohemia letos podává konstantní a velmi kvalitní výkony. O uplynulém víkendu neztratil ani bod a to i přesto, že hned dvakrát v poločase prohrával (FAČR, Kometa). Nejlepší výkon si ale BEG nechal až na svůj poslední zápas, v přestřelce s Letištěm byl stav ještě 5 minut před koncem nerozhodný 6:6, BEG však opět potvrdil skvělé závěry zápasů a i díky hattricku Kučery mohl slavit postup mezi smetánku brněnské Golden Tour.

Právě Letiště zažilo smolný víkend, bilance 1-0-2 neodráží solidní výkony týmu pod taktovkou Davida Beneše. Smolný závěr zápasu s BEGem mrzel možná méně, než ztracené body v zápase s Hasiči, ve kterém Vykouřil ml. s Lackem dotáhli v 17. minutě náskok Hasičů, ale 65 vteřin před koncem M. Novák odmítl dělbu bodů, byla by to pro Hasiče již druhá remíza dne. Jedinou výhru si tak Letiště schovalo až na závěr programu, byla ale o to sladší - Kometa se neporáží každý den.

To, zda se někomu podaří narušit hegemonii na prvních třech pozicích Golden Tour Brno 2013, se dozvíme již o následujícím víkendu, kdy je na programu třetí hrací den. V něm čekají na každý tým pouze 2 zápasy, které překlenou letošní ročník do jeho druhé poloviny. Těšme se především na zápas dne TOP4SPORT vs. MON-ING, který již dost možná rozhodne o celkovém vítězi. Sledujte www.goldentour.info

Reklama