Hlavní obsah

Hubník: Doufám, že si po Litvě připíšeme do tabulky první tři body

Může svým spoluhráčům dělat průvodce. Obránce fotbalové reprezentace Roman Hubník je v Olomouci doma, a tak si soustředění před úterním duelem s Litvou jak se patří užívá. Jenom lituje, že si v pátečním modelovém utkání proti Sigmě nezakopal proti bratrovi Michalovi, který po zranění odpočíval. „Snad si s ním ještě někdy zahraji,“ doufá stoper Bílkova týmu. A věří, že s týmem oslaví vítězství v prvním zápase kvalifikace.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Roman Hubník brání Healyho ze Severního Irska.

Článek

Zápas s Litvou se blíží. Jak to vnímáte?

Jsem v klidu. To pravé nažhavení přijde až před zápasem. Na videu se podíváme na sestřih zápasu Litva - Skotsko a pak všechno vypukne. Přijde ta pravá nervozita, která před tak důležitým duelem musí být. Je to prostě otázka, jak se kdo vyspí. S prvním hvizdem však nervozitu musíme odbourat a hrát uvolněně. Doufám, že to zvládneme a do tabulky si zapíšeme první tři body.

Vy si reprezentační sraz v Olomouci s ohledem na to, že jste tu doma, asi zvláště užíváte?

Určitě. Jsem rád, že jsem doma. Mám tady rodinu, kamarády, znám stadión, vedení zdejší Sigmy, prostě všechny lidi tady od uklízeček až po předsedu. Strašně se těším, že zrovna tady si můžu zahrát. Přece jen to pro mě bude trošičku zvláštnější.

Žádostí o lístky bylo asi dost.

Čtrnáct dnů předem jsem po rodině a známých zjišťoval, kdo se chce přijít podívat. Ti, kteří se včas neozvali, měli smůlu. Rozdal jsem něco přes třicet lístků.

Olomoucký stadión je už dlouho beznadějně vyprodán. Co na to říkáte?

Po pěti letech, co tu reprezentace nehrála, byl zájem obrovský. Myslím, že kdyby kapacita činila dvacet, pětadvacet tisíc, bylo by vyprodáno také. Snad fanouškům uděláme radost a prodloužíme sérii, kterou tady máme, myslím že šest vítězství.

Na vzájemný duel s bratrem Michalem v modelovém duelu se Sigmou nedošlo, neboť si doléčuje drobné šrámy a nenastoupil. Určitě jste se ale setkali.

Samozřejmě. Bavili jsme se spolu. Říkal, že dostal čtyři dny volna. Hrát s námi by pro něj byl prý velký risk. Navíc pro Sigmu je teď strašně potřebný. Rozhodl se, že nenastoupí a já to jen respektoval. Doufám ale, že si s ním ještě někdy zahraji.

Momentálně jste stoperem číslo jedna. Dalo se už vyčíst, s kým nastoupíte?

Zkoušeli jsme nějaké varianty. Uvidíme však, jak se trenér rozhodne. Myslím, že to bude na poslední chvíli.

Postaví vedle vás Kadlece či Rajnocha. S kým by vám to sedělo lépe?

Nedělám v tom rozdíly. Poločas jsem hrál s Michalem, poločas s Rajnym a vyhovují mi oba.

Jaký byl nedělní trénink?

Hodně zaměřený na taktiku jak v ofenzivní, tak v defenzivní fázi, pilovali jsme i standardky.

Co můžete od Litevců čekat?

Myslím, že až sestřih jejich zápasu se Skotskem nám napoví víc. V této chvíli nevím, jak hrají. Uvidíme, co nám řeknou trenéři.

Jak jste využil volna, které jste o víkendu měli?

Byl jsem s manželkou, kamarády, šel jsem se projít i s pejskem, takže relaxačně.

Spal jste na hotelu se spoluhráči, nebo doma?

Samozřejmě s klukama na hotelu. Jsem přece na reprezentačním srazu. Měli jsme volno po obědě a na večeři jsme se zase všichni sešli. Pak jsme šli do kina na Kajínka.

Jak se vám ten film líbil?

Byl moc pěkný. Když člověk vidí, o čem se hodně píše a je to trošku divné, je to vždycky moc zajímavé.

Co v předchozích dnech? Odskočil jste si k rodině?

Ne. Delší volno jsme měli až v sobotu. Předtím jsme se pohybovali tady v prostorách Androva sportovního areálu. Zašli jsme třeba na kafe, kdo měl chuť, zahrál si minigolf.

Jediný z nynějšího kádru jste druholigový. Nevadí vám to?

Realita je prostě taková. Jestli bych hrál v Rusku první ligu, nebo v Německu druhou - myslím že je to srovnatelné. Možná, že druhá bundesliga je v některých duelech i o malinko lepší. Vůbec to neberu tak, že kluci by si mě kvůli druholigové příslušnosti měli dobírat. Nic takového se však ani neděje.

Jste v Berlíně spokojen?

Vstup do soutěže byl výborný, dvě výhry, takže si nemám na co stěžovat. Jednoznačným cílem Herthy je návrat do nejvyšší soutěže a za tím jsme vykročili rázně.

Vždycky jste byl náchylnější ke zraněním. Jak jste na tom nyní?

Na konci sezóny mě zatím postihlo nejvážnější zranění, které jsem kdy měl, když jsem si přetrhl postranní kolenní vaz a to znamenalo tříměsíční pauzu. Naskočil jsem proto rovnou do přípravy. Teď už zdraví stoprocentně drží a přeji si, ať je to tak co nejdéle.

Reklama

Související témata: