Hlavní obsah

Lichtenštejnský tisk: Čeští fotbalisté kontrolovali zápas

BERLÍN

Lichtenštejnská fotbalová reprezentace hrála na hranici svých možností, na efektivitu Čechů ale nestačila. Píše to ve svém komentáři k úternímu duelu kvalifikace mistrovství Evropy největší lichtenštejnský deník Liechtensteiner Vaterland. Čeští fotbalisté podle něj nepředvedli žádný zářivý výkon, zápas ale kontrolovali a zaslouženě vyhráli 2:0.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Michal Hubník (vlevo) bojuje o míč s Thomasem Beckem z Lichtenštejnska.

Článek

Lichtenštejnci podle listu začali dobře, při svých šancích v úvodu utkání ale neměli štěstí. "Češi pak předvedli, co to znamená být efektivní. Poté co vedli 2:0, drželi hosté hru pod kontrolou a nechali míč i soupeře běhat," zhodnotil deník hru českého týmu.

Čeští fotbalisté podle něj k Lichtenštejncům včas přistupovali, nenechávali hře volný průběh a působili svěžejším, a především agresivnějším dojmem. "I ve zpracovávání míče měli hosté výrazně navrch nad hostiteli, kterým scházela drzost, kterou předvedli před čtyřmi týdny ve Skotsku," připomněl Liechtensteiner Vaterland těsnou prohru Lichtenštejnska 1:2 se soupeřem českého mužstva z minulého pátku.

U domácích hráčů list postrádal rovněž chytrost a moment překvapení, někteří z nich podle něj neukázali své možnosti. "Češi tak mohli relativně rychle svým agresivním způsobem hry partii kontrolovat," uzavřel Liechtensteiner Vaterland.

Reklama

Související témata: