Hlavní obsah

Bílek bere do Dánska i plzeňské marody, šetřit na páteční ligu je nebude

PRAHA

Bude to krátký sraz. Fotbalová reprezentace se dnes v poledne sešla v pražském hotelu Crowne Plaza a zítra odletí do Aarhusu, kde ve středu sehraje proti Dánsku svůj poslední letošní zápas. Tímto přátelským duelem začíná příprava na březnové kvalifikační utkání ve Španělsku. "Je to poslední letošní zápas a vždycky je dobré zakončit rok kvalitním výkonem a příznivým výsledkem," říká kouč Michal Bílek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér národního fotbalového týmu Michal Bílek

Článek

Dánové na rozdíl od českého týmu nechyběli na letošním mistrovství světa v Jihoafrické republice. Měli by tak reprezentaci řádně prověřit před blížícím se duelem s úřadujícími mistry světa i Evropy.

„Jsem rád, že budeme hrát zrovna v Dánsku. Je to účastník posledního mistrovství světa a dobře vstoupilo také do evropské kvalifikace, prohrálo akorát v Portugalsku. Poslední zápasy jsme navíc sehráli proti soupeřům, kteří se zaměřili především na obranu,“ připomíná kouč Michal Bílek.

Od populárního dánského dynamitu čeká útočné pojetí. „Nyní nás prověří úplně jiný soupeř, který bude hrát ofenzivně a pro nás to bude důležitá zkouška i směrem dozadu. Zvědavý jsem třeba na stoperskou dvojici Suchý - Rajnoch, která pravděpodobně nastoupí,“ předeslal trenér.

Obránce Sparty Tomáš Řepka (vpravo) brání plzeňského Jana Rezka, který se může těšit na svůj reprezentační debut.foto: ČTK/Petr Eret

Čeká se na Rosického a spol.

Mužstvo bude kompletní až v úterý v Aarhusu. "Tam se k nám připojí Pospěch z FC Kodaň. Jinak Rosický, Necid a Laštůvka dorazí až v průběhu pondělního odpoledne," konstatoval kouč na úvod srazu v pražském hotelu Crowne Plazza.

V nominaci je nejen olomoucký nováček Michal Hubník či navrátilec z Brestu Mario Lička, ale také plzeňský trojlístek Petržela, Limberský, Rezek. Přitom Viktorii čeká 44 hodin po skončení zápasu v Dánsku páteční ligový duel na Bohemians 1905...

"Limberský má naražený sval a Petrželu trápí kotník. Oba s námi však odletí, nejsou to taková zranění, že by museli zůstat doma. Pokud jde o jejich ligový zápas, jsem trenér reprezentace, takže nemohu brát zřetel na to, kde potom hrají," zopakoval Bílek. "Nepředpokládám, že by všichni tři hráči Plzně nastoupili od začátku. Kdybych je ovšem do základu potřeboval, tak bych je klidně všechny nasadil. Do základní sestavy z nich má nejblíž Rezek," předeslal kouč.

"Příprava v Dánsku je pro nás ostrý zápas. Chtěli jsme mít pohromadě to nejsilnější, co máme. Jedinou výjimku jsme udělali v případě Romana Hubníka, vyšli jsme vstříc jeho Hertě Berlín. Jinak nešetříme nikoho," podpořil trenéra manažer národního týmu Vladimír Šmicer.

Reklama

Související témata: