Hlavní obsah

VIDEO: Koleno drží, Čech se před bitvou o Anglii vrátil do branky výhrou

LONDÝN

Michalu Bílkovi spadl kámen ze srdce. Měsíc před závěrečným dvojzápasem kvalifikace EURO 2012 se po zranění do branky vrátil Petr Čech. Gólman fotbalové reprezentace v sobotu pomohl svojí Chelsea k vcelku poklidné výhře 2:1 na hřišti Sunderlandu. „Koleno drží, zápas jsem odehrál v pohodě,“ vzkázal brankář do Prahy, že pro klíčové bitvy o postup na šampionát by měl být fit.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Brankář Petr Čech během utkání s Japonskem v Jokohamě.

Článek

Poslední dva zápasy si národní tým musel poradit bez něj. Ve Skotsku chytal Laštůvka, proti Ukrajině pak Drobný. Trenér Bílek však může doufat, že příště už zase bude mít Petra Čecha k dispozici.

Reprezentace hostí 7. října Španělsko a o čtyři dny později zakončí svoji skupinu duelem v Litvě. K jistotě baráže Češi v tuto chvíli potřebují ještě čtyři body, což je vzhledem k utkání s mistry světa pořádná porce...

„Jsem rád, že jsem zpátky a koleno drží,“ hlásí návrat Petr Čech. V sobotu se podle očekávání vrátil mezi tyče a pomohl Blues k výhře 2:1 na půdě Sunderlandu. Český gólman se zranil při tréninku 17. srpna a od té doby nechytal.

„Zápas jsem odehrál v pohodě bez toho, že by se něco zhoršilo. Do utkání jsem šel stoprocentně připraven. Zvládl jsem před ním pár tréninků a dostal od lékařů svolení, že můžu nastoupit,“ líčí na svých webových stránkách.

Absencím v zápasech už odvykl. „Loni jsem odchytal celou sezónu, nevynechal jsem jediný zápas. Tak doufám, že teď jsem si zranění vybral hned zkraje a už to bude dobré.“

Brankář Chelsea Petr Čechfoto: Reuters/Radovan Stoklasa

Chelsea získala pohodu před těžkým týdnem

Chelsea vedla po gólech Terryho a Sturridge 2:0, Čech přišel o čisté konto až v nastaveném čase, kdy ho střelou k tyči překonal střídající Jihokorejec Či Tong-won. Nejvíc práce měl gólman před přestávkou, kdy lapil nebezpečnou střelu Sessegnona.

„Zápas jsme celkově zvládli dobře. Kromě té pološance jsme Sunderland prakticky do ničeho nepustili. Drželi jsme míč, vytvořili si šance,“ pochvaluje si Čech. Inkasovaný gól v samém závěru ho ovšem mrzí. „Byl to laciný gól. Šel tam dlouhý balón do vápna, odrazil se k volnému hráči a ten mě obstřelil. Pak jsme to museli ubránit, ale naštěstí jsme to zvládli. V Sunderlandu nejsou nikdy snadná utkání, takže buďme rádi za tři body. Určitě to bude povzbuzení před dalšími těžkými zápasy.“

Chelsea má před sebou výživný týden. V úterý vstoupí do Ligy mistrů zápasem s Leverkusenem a v neděli bude celá Evropa sledovat také šlágr Premier League na Old Trafford proti Manchesteru United.

Reklama

Související témata: