Hlavní obsah

Betis má za útok na kouče Sevilly na tři zápasy zavřený stadión

SEVILLA

Sevillský klub Betis má na tři zápasy zavřený stadión. Španělský fotbalový svaz ho v pátek potrestal za incident ze středečního pohárového derby s městským rivalem FC Sevilla. Během něj hodil jeden z domácích fanoušků láhev na hostujícího trenéra Juandeho Ramose, který byl v bezvědomí převezen do nemocnice.

Článek

Zápas, který byl 33 minut před koncem za stavu 1:0 pro Sevillu přerušen, se dohraje 20. března na hřišti v Getafe.

"Trest jsme zvolili jednohlasně, protože se jedná o velmi vážné provinění," citovala agentura AP šéfa komise pro boj s násilím na stadionech Alfreda Floreze. Podle něj komise navíc stále zvažuje, že k zápasům, které bude muset Betis odehrát mimo vlastní stadión, nepřipustí diváky.

Jde o ligová utkání se Zaragozou, Villarrealem a San Sebastianem. Španělský svaz se navíc rozhodl potrestat prezidenty obou klubů. Pepe Leone z Betisu bude potrestán za výtržnosti fanoušků, Jose Maria Del Nida ze Sevilly za vyhrocení atmosféry před utkáním, když se veřejně pohádal s majitelem Betisu Manuelem Ruizem de Loperou.

Trenér Ramos vyvázl z incidentu bez následků. Byl sice asi deset minut v bezvědomí a ihned po útoku byl převezen do nemocnice, ale druhý den už opět vedl týmový trénink.

Reklama

Související témata: