Hlavní obsah

Beckham si poranil koleno, nezahraje si minimálně měsíc

MADRID

Fotbalový Real Madrid postihly těsně před odvetou osmifinále Ligy mistrů hned dvě nepříjemné ztráty. Záložník David Beckham a útočník José Antonio Reyes si z nedělního zápasu s Getafe odnesli zranění kolen. Beckham má poškozené postranní vazy v pravé noze a po pondělním vyšetření se jeho absence odhaduje na čtyři až šest týdnů. Reyes má stejné problémy na druhé noze, jeho zranění však není tak vážné.

Foto: ARCHIV

Davidu Beckhamovi momentálně do smíchu moc není.

Článek

Oba zmeškají středeční odvetu osmifinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov, v níž bude Real hájit jednogólový náskok z domácího zápasu. "Jejich start v Německu je vyloučen," řekl kouč Fabio Capello. "Beckhamovo zranění je dost vážné, to druhé je o něco lepší," dodal italský trenér.

Pondělní vyšetření závážnost Beckhamova zranění potvrdilo a jedenatřicetiletý Angličan tak může zapomenout na případný brzký návrat do národního týmu. Anglii totiž čekají na konci března dva zápasy kvalifikace o postup na mistrovství Evropy proti Izraeli a Andoře, které Beckham zcela jistě nestihne, ačkoli se o jeho návratu v poslední době spekulovalo. Trenér národního týmu Steve McClaren se dokonce hodlal vypravit do Mnichova, aby jej sledoval.

Capello bude moci v Mnichově naopak počítat s již uzdravenými Raúlem a Gutim, s týmem poletí i dvojice útočníků Gonzalo Higuain a Ruud van Nistelrooij, i když oba trápí svalové problémy.

Reklama

Související témata: