Hlavní obsah

Real Madrid porazil Sevillu a dostal se na druhé místo

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid udělali důležitý krok za vysněným titulem ve španělské lize, když otočili zápas se Sevillou a vyhráli 3:2. V tabulce se tak dostali na druhé místo právě před svého nedělního soupeře a na vedoucí Barcelonu ztrácejí jen dva body.

Článek

Real přitom nezačal dobře, když musel odvracet několik šancí soupeře. Sevilla se navíc dostala do vedení po trefě Marescy krátce před půlí. Po změně stran však již patřilo hřiště jen Realu. Činil se především Guti, který posílal své spoluhráče do šancí. Nejprve přihrával Van Nistelrooijovi, který srovnal.

Následně uvolnil Robinha, jenž zápas otočil a pět minut před koncem poslal do úniku Ramose, jehož střelu dorážel opět Van Nistelrooij. To již hráli hosté o devíti bez vyloučených Fabiana a Ocia. Na straně Realu byl červenou kartou potrestán také Robinho. V závěru ještě z přímého kopu snížil Chevanton, ovšem na srovnání již Sevilla neměla čas.

I bez potrestaného kapitána Davida Albeldy se fotbalistům Valencie povedlo po šesti zápasech ve španělské lize vyhrát na soupeřově hřišti. Čtvrtý tým tabulky v sobotu večer zvítězil 2:1 v La Coruni díky brance, kterou dal v 74. minutě po rychlém protiútoku jednadvacetiletý záložník David Silva.

Levante udělalo krok za záchranou

Důležitý krok za záchranou udělal tým Levante, když 2:0 porazil poslední Tarragonu. K prohře nasměroval domácí celek vlastní gól, který si v 28. minutě vstřelil obránce Cesar Navas.

Fotbalisté Espaňolu Barcelona i v deseti dokázali vyhrát nad Atlétikem Madrid 2:1. Domácí šli do vedení již v deváté minutě po trefě Mohy. Po hodině hry však dostal červenou kartu Ito a Atlétiko ucítilo šanci.

Ovšem naopak opět udeřili domácí, když Pandiani využil útočné hry hostů. Ti se dočkali pouze snížení po zásahu Petrova z poslední minuty. Atlétiku se tak vzdaluje boj o pátou pozici a naopak musí bojovat o udržení šestého místa zaručujícího postup do Poháru UEFA.

Španělsko - 33. kolo:
San Sebastian - FC Barcelona 0:2 (47. Iniesta, 87. Eto'o),  La Coruňa - Valencia 1:2 (69. Taborda - 39. Viana, 74. Silva), Betis Sevilla - Getafe 0:2 (16. Güiza, 34. Casquero), Huelva - Bilbao 0:0, Levante - Tarragona 2:0 (28. vlastní Navas, 40. Mustafa), Mallorca - Pamplona 3:1 (37. Varela, 66. Jonas, 81. Jankovič - 60. Garcia), Villarreal - Vigo 1:0 (68. Enrique), Zaragoza - Santander 0:0, Espaňol Barcelona - Atlético Madrid 2:1 (9. Moha, 74. Pandiani - 90. Petrov), Real Madrid - FC Sevilla 3:2 (62. a 85. Van Nistelrooij, 78. Robinho - 41. Maresca, 90.+2 Chevanton).

Reklama

Související témata: