Hlavní obsah

Real Madrid otočil zápas s Espaňolem a dostal se do čela tabulky

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid dokázali otočit zápas s Espaňolem Barcelona a přestřelku vyhráli 4:3 brankou Higuína z předposlední minuty. Hostům k výhře nepomohl ani hattrick uruguayského střelce Pandianiho během dvaceti minut první půle. Real se tak dostal do čela tabulky o bod před Barcelonu, která však ke svému zápasu 34. kola nastoupí v neděli.

Článek

Espaňol odehrál na stadiónu Santiago Bernabeu vydařený první poločas, v němž naprosto rozložil obranu Realu. Pandiani si dvakrát naběhl na Rufeteho centry a zajistil hostům dvoubrankové vedení. Van Nistelrooij následně snížil, ale po chvíli přidal Pandiani další zásah.

Po změně stran však na hřišti vládl Real a drtivý tlak vyústil v rychlé vyrovnání po brankách Raúla a Reyese. Hosté pak zvolili zdržovací taktiku a směřovali k remíze, ale v 89. minutě Real předvedl podařenou kombinaci a Higuín zajistil Realu důležité tři body.

Oba sobotní soupeři budou v příštím ročníku španělské ligy měřit síly s hráči Realu Murcia, kteří si zajistili postup z druhé nejvyšší soutěže a doplnili dalšího jistého postupujícího Valladolid.

Nezaváhala ani FC Sevilla

Po fotbalistech Realu Madrid nezaváhal ve španělské lize ani další adept na titul FC Sevilla a po sobotním vítězství 2:1 nad Huelvou ztrácí na "Bílý balet" stále jen dva body. Oba konkurenti tak dostali pod tlak Barcelonu, která se může vrátit do čela tabulky po nedělním utkání 34. kola s Betisem Sevilla.

FC Sevilla zvládl dobře generálku na finále Poháru UEFA proti Espaňolu. Domácí brzy vedli zásluhou záložníka Enza Maresky, v konci zápasu zvýšil z penalty útočník Luis Fabiano. Hosté, kteří po hodině hry přišli o vykázaného kouče Marcelina Garciu, ze stejné standardní situace stihli ještě snížit. Alespoň na bod, který by na sedmém místě posílil jejich šance na premiéru v pohárové Evropě, to ale nestačilo.

Fotbalisté Villarrealu v neděli vyhráli 4:1 v Pamploně i díky hattricku Diega Forlána, který stihl dát tři branky v rozmezí 25 minut. Díky této výhře se vyšplhal Villarreal na osmou příčku v tabulce.

Opět blíže sestupu je poslední Tarragona. Doma prohrála 1:3 se San Sebastianem, který si díky výhře ještě zachoval teoretickou naději na udržení.

Španělsko - 34. kolo:
FC Sevilla - Huelva 2:1 (13. Maresca, 81. Fabiano z pen. - 89. Vazquez z pen.), Bilbao - La Coruňa 1:1 (57. Murillo - 64. Riki), Vigo - Levante 1:2 (65. Baiano - 38. Reggi, 51. Riga), Pamplona - Villarreal 1:4 (16. Valdo - 64., 86. a 89. Forlán, 6. Pires), Tarragona - San Sebastian 1:3 (30. Portillo - 12. Garitano, 23. Savio, 71. Ansotegui), Santander - Mallorca 0:2 (52. Navarro, 59. Arango), Getafe - Atlético Madrid 1:4 (60. Moral - 2. a 64. Torres, 84. Galletti z pen., 18. Maniche).

Reklama

Související témata: