Hlavní obsah

Kamerunec Eto´o chce Henryho, ale především obránce

BARCELONA/PRAHA

Spekulace o přestupu fotbalové ikony Thierry Henryho z anglického Arsenalu do Barcelony nenechávají klidnými média, fanoušky a dokonce ani samotné hráče. Jednání o případném příchodu do Španělska sice rázně odmítl management devětadvacetiletého kanonýra, přesto se k případnému angažování nového spoluhráče již vyjádřil i vyhlášený střelec katalánského celku Samuel Eto´o.

Článek

Barcelonu, která je před posledním kolem španělské ligy o skóre druhá za Realem Madrid a k zisku titulu potřebuje jeho zaváhání, zlobí v této sezóně především obrana. Alespoň si to myslí kamerunský útočník vítěze posledních dvou ročníků La Ligy Samuel Eto´o.

„S Henrym v sestavě budeme mít ten nejlepší útok na světě, protože budeme schopni vstřelit velkou spoustu branek,“ radoval se Eto´o, vzápětí ale zvedl výstražně ukazováček: „Ale je také nutné mít nejlepší obranu. Zápasy se neodehrávají jen na soupeřově polovině hřiště.“

„Thierry Henry je jedním z nejlepších hráčů na světě,“ složil poklonu francouzskému kanonýrovi reprezentant africké země. Zároveň ale varoval před mícháním priorit v posilování kádru Barcelony. „Přesto lidé z vedení klubu, trenér Rijkaard i sportovní ředitel Txiki Beguiristain, jistě sami vědí, koho by měli do mužstva přivést,“ dodal loajálně jedním dechem Eto´o.

Informace o odchodu Henryho z Arsenalu, kde byl v poslední sezóně spoluhráčem kapitána české reprezentace Tomáše Rosického, přinesl francouzský magazín France Football. Ten mimo jiné uvedl, že je pro kapitána ´Kanonýrů´ na jihu Evropy připravená smlouva na tři roky, která by mu měla vynést deset miliónů eur za sezónu. Tato suma by navýšila jeho anglický plat o čtyřicet procent.

Proti tvrzením ze země galského kohouta se ostře ohradil management francouzského reprezentanta. Hráčův agent Jason Anderson dokonce prohlásil, že se bude s France Football soudit, vzhledem k nepravdivosti zveřejněných údajů.

Reklama

Související témata: