Hlavní obsah

Zápas přerušený po urážkách ukrajinského fotbalisty se dohraje bez diváků

Praha

Utkání druhé španělské ligy, které bylo o poločasové přestávce předčasně ukončeno kvůli urážkám ukrajinského fotbalisty Romana Zozulji z hlediště, se dohraje před prázdnými tribunami. Tým Rayo Vallecano, jehož fanoušci na hostujícího hráče Albacete pokřikovali "nácku", dostal pokutu 18 000 eur (460 000 korun) a v dalších dvou domácích duelech bude mít zavřenou část stadionu.

Foto: Sport.cz

Utkání druhé španělské ligy, které bylo o poločasové přestávce předčasně ukončeno kvůli urážkám ukrajinského fotbalisty Romana Zozulji (ilustrační foto)

Článek

Druholigové utkání bylo 15. prosince přerušeno za stavu 0:0. Příznivci Vallecana vyvěsili v hledišti transparent, na němž Zozulju označili za nacistu, a v podobném tónu na adresu třicetiletého Ukrajince v průběhu prvního poločasu skandovali.

Na předčasném ukončení zápasu se shodli o přestávce zástupci obou klubů s hlavním rozhodčím. Termín dohrávky dosud nebyl určen.

Fanoušci Vallecana jsou proti Zozuljovi zaujatí od roku 2017, kdy měl kyjevský rodák v jejich klubu na jaře hostovat z Betisu Sevilla. Hned na prvním tréninku příznivci madridského celku proti útočníkovi protestovali, protože byl podle nich doma na Ukrajině členem krajní pravice.

Zozulja to popřel, nicméně jeho angažmá v Rayu bylo hned druhý den zrušeno.

Reklama