Hlavní obsah

Plašil zavinil penaltu, po které Osasuna prohrála

PRAHA

Jaroslav Plašil nezažil v dresu Osasuny Pamplona povedenou premiéru. Na hřišti Zaragozy asi nebude nejraději vzpomínat na situaci, která se udála dvacet minut před koncem, když byl nucen ve vápně stáhnout domácího Milita, který následně nechytatelnou ranou ze značky pokutového kopu vstřelil vítězný gól zápasu.

Článek

Pro domácí Zaragozu začal zápas lépe, když ji v 18. minutě dostal do vedení Francelino Metuzalem. O sedm minut později ovšem vyrovnával Plašilův spoluhráč Juanfran, aby nakonec Zaragozu dostal do středu tabulky po zisku tří bodů Alberto Diego Milito.

Překvapením kola byla ztráta zatím suverénního Realu Madrid, který pouze remizoval ve Valladolidu 1:1. Parádní brankou se prezentoval domácí Gomez, který vypálil do levého horního růžku Casillasovy branky střelu ze třiceti metrů. „Ten gól byl úžasný, rád bych za něj hráči pogratuloval,“ vzdal po utkání hold střelci brankář Realu.

„Každé mužstvo se chce proti Realu předvést a Valladolid proti nám zahrál skvostně. Byli hodně agresivní. Trpěli jsme, ale nakonec se nám podařilo získat bod,“ doplnil pro server goal.com španělský reprezentant.

Atlético Madrid si jasně poradilo se Santanderem

Jednoznačné představení viděli diváci v hlavním městě, kde domácí Atlético rozdrtilo Santander 4:0. Kanonádu Atlética začal jednadvacetiletý Raul García, který se trefil už ve 12. minutě. „Nejdůležitější je, že jsme vyhráli. Kdo dal gól, nehraje roli,“ řekl skromně střelec první branky. „Jde více než o vítězství, vytáhli jsme se a pro tři body jsme museli hodně dřít. Náš tým hrál pořád dobře, ale výsledek doteď nepřišel,“ doplnil mladý záložník.

Loňský vicemistr Barcelona zdolala v důležitém utkání soupeře Slavie v Lize mistrů Sevillu 2:1. Proti Seville hrála také letní posila z Monaka, záložník Yaya Toure. „Je to pro mě jednoduché přizpůsobit se tady, když můžu hrát s hráči takových formátů, jako jsou mí spoluhráči,“ řekl fotbalista, který stál tým z Nou Campu 10 miliónů eur a vyjádřil se také na adresu svého spoluhráče Lionela Messiho.

Yaya Toure tvrdí, že pokud si Messi udrží stávající formu, ocenění Zlatým míčem ho nemusí minout. „ Je to mimořádný hráč a díky svým výkonům by mohl být držitelem Zlatého míče,“ řekl záložník z Pobřeží slonoviny.

Reklama

Související témata: