Hlavní obsah

Henryho první příspěvek v Barceloně: hattrick proti Levante

PRAHA/MADRID

Bez zaváhání prošly víkendovým šestým kolem nejvyšší španělské soutěže týmy z přední části tabulky. O galapředstavení se postaral útočník Barcelony Thierry Henry, který se v duelu s posledním Levante zaskvěl hattrickem a měl tak největší zásluhu na drtivém vítězství svého týmu 4:1. V čele tabulky zůstal Real Madrid, který odvezl vítězství z Getafe.

Článek

Henry potřeboval na vstřelení tří branek 32 minut a znovu potvrdil, proč je jedním z nejlepších útočníků na světě. V Barceloně se pod vedením Franka Rijkaarda trefili v jednom utkání ještě Lionel Messi, Samuel Eto’o a Ronaldinho, Henryho bilanci okořenil fakt, že šlo o vůbec premiérové branky francouzského kanonýra po přestupu z londýnského Arsenalu. „Na Thierrym bylo vidět, že už se chce zapsat mezi střelce. S Levante se mu to vyšlo náramně,“ smál se po utkání druhý střelec Barcelony Messi.

Real Madrid odvezl z Getafe výhru 1:0, kterou zařídil v 66. minutě Ramos, a jako jediný tým španělské ligy zůstává bez porážky. Gólman vedoucího celku tabulky Iker Casillas nicméně upozornil, že se jeho tým na vítězství nadřel. „Domácí byli hodně efektivní, nám se naopak nedařilo podle představ. Jsem rád, že se mi podařilo vychytat čisté konto, už jsem ale chytal lépe,“ prohlásil šestadvacetiletý brankář španělské reprezentace. Hráči Realu mají v čele tabulky jednobodový náskok na Villarreal, který přehrál doma Bilbao, a Valencii, jež uspěla na hřišti Huelvy.

Reklama

Související témata: