Hlavní obsah

Rijkaard: Takové zápasy bychom měli vyhrávat

Velkým překvapením skončil čtvrteční fotbalový duel nejvyšší španělské soutěže, ve kterém favorizovaná Barcelona remizovala na půdě předposledního Valladolidu 1:1. Trenér hostů Frank Rijkaard musel po nepodařeném utkání připustit, že jeho tým selhal jako celek.

Článek

Domácí outsider vedl již od 16. minuty zásluhou Llorenteho. Díky Ronaldinhově trefě tři minuty před koncem poločasu se do kabin šlo za nerozhodnutého stavu. V druhém poločase ovšem fanoušci ve Valladolidu branku nevidělim, a tak se zrodila překvapivá remíza 1:1.

„Valladolid hrál jako tým lépe v druhém poločase. Měli trochu štěstí, které dokázali využít v některé šance,“ řekl na adresu domácího celku Rijkaard.

„Vaše kvality pro vás nemají žádný význam, pokud na hřišti nedokážete bojovat jako tým,“ pronesl po utkání rozezlený nizozemský trenér s tím, že právě týmový duch byl tím, co hnalo podceňované domácí mužstvo k dobrému výkonu.

„Měli bychom vyhrávat takovéto zápasy! Ačkoliv Valladolid ukázal, že je na svém hřišti ohromně silným mužstvem,“ vyslovil kompliment na adresu domácího celku Rijkaard. „To v čem jsme selhali, byla kolektivní práce. Musíme se na to zaměřit a zlepšit se v této oblasti,“ pronesl na závěr trenér Barcelony.

Reklama

Související témata: