Hlavní obsah

Sevilla porazila ve španělské lize vedoucí Real Madrid

SEVILLA

Vedoucí celek španělské fotbalové ligy Real Madrid prohrál v sobotním duelu 11. kola v Seville 0:2. Soupeř pražské Slavie v Lize mistrů udeřil v prvním poločase dvěma rychlými góly a Real už nedokázal odpovědět, navíc prakticky celou druhou půli odehráli hosté bez vyloučeného zadáka Sergia Ramose.

Článek

Obranu obhájce titulu překonal nejprve v 19. minutě střelou zdálky Seydou Keita a krátce nato uspěl při dorážce Luis Fabiano, který se tak sedmým gólem v sezóně dotáhl v čele tabulky střelců na Lionela Messiho z Barcelony. Sevilla po dvou srpnových vítězstvích ve španělském Superpoháru dokázala Real porazit i potřetí v sezoně. Před utkáním byli při střetech s fanoušky domácího mužstva mimo stadión zraněni dva policisté.

Villarreal v generálce na Mladou Boleslav vyhrál 

Generálka na čtvrteční utkání Poháru UEFA v Mladé Boleslavi se vydařila Villarrealu, jenž se díky vítězství 4:3 na hřišti Atlétika Madrid přiblížil k Realu na rozdíl jednoho bodu. Domácí vedli 2:0 a 3:2, přesto nebodovali. Hrdinou týmu v typicky žlutých dresech byl střídající Nihat, jenž dvěma góly v posledních dvaceti minutách rozhodl o triumfu Villarrealu.

Soupeř Mladé Boleslavi dnes nastoupil v sestavě: Vieira - Capdevilla, Angel, Fuentes (46. Cygan), Godin - Pires, Cani, Senna, Bruno (58. Josico) - Franco, Rossi (51. Nihat).

Barcelona se vrátila na druhé místo v tabulce

Fotbalisté Barcelony druhou ztrátu za sebou nepřipustili a Betis Sevilla porazili jasně 3:0. Úvodní branku vstřelil po půlhodině hry ranou mezi nohama brankáře kanonýr Henry, další dva zásahy po změně stran přidal z přímých kopů Ronaldinho. Barcelona se vrátila na druhé místo v tabulce, kde ztrácí jen bod na vedoucí Real Madrid.

Příliš štěstí nepřineslo Pamploně střídání Jaroslava Plašila. Reprezentační záložník přišel v utkání s Getafe na hřiště za bezbrankového stavu v 79. minutě a hosté dvěma trefami v následujících třech minutách zápas rozhodli.

Španělská liga, 11. kolo:
FC Sevilla - Real Madrid 2:0 (19. Keita, 21. Fabiano), Atlético Madrid - Villarreal 3:4 (8. Pablo, 24. Simao, 61. Agüero - 69. a 89. Nihat, 30. Rossi, 41. Fuentes), Levante - Almería 3:0 (1., 16. a 34. Rigano), Zaragoza - Valladolid 2:3 (13. Oliveira, 90. Diego Milito - 27. a 30. Víctor, 33. Álvaro Rubio), Murcía - La Coruňa 0:2 (56. Xisco, 72. Guardado), Pamplona - Getafe 0:2 (80. Hernández z pen., 82. Granero), Santander - Espaňol Barcelona 1:1 (55. Tchité - 90. Tamudo), FC Barcelona - Betis Sevilla 3:0 (53. a 90.+2 Ronaldinho, 33. Henry), Bilbao - Huelva 2:0 (52. a 62. Etxebarria).

Reklama

Související témata: