Hlavní obsah

Sevilla si před Slavií poradila s Murcií

MADRID

Fotbalisté FC Sevilly se před středečním utkáním Ligy mistrů na hřišti pražské Slavie naladili na vítěznou notu. V neděli doma porazili Murcíi 3:1 a po šestém letošním vítězství se posunuli na devátou příčku v tabulce.

Článek

Sevilla, které se v této sezóně v domácí soutěži příliš nedaří, se rychle ujala vedení, když se přesně trefil nejlepší ligový střelec Luis Fabiano. Krátce po změně stran vedení zvýšil proměněnou penaltou Ital Maresca.

Na důležitém zisku tří bodů pro domácí nic nezměnilo ani brzké snížení Baiana, v závěru při snaze hostů o vyrovnání definitivně rozhodl svým druhým gólem Fabiano.

Sevilla nastoupila v sestavě: Palop (90. De Sanctis) - Alves, Fazio, Mosquera, Dragutinovič - Duda, Keita, Maresca (75. Renato), Navas - Fabiano, Keržakov (71. Kanoute).

V duelu Atlétika s Getafe čtyři vyloučení 

Druhé místo udržela Barcelona, která vybojovala tři body za hubené vítězství 2:1 nad předposlední La Coruňou. Katalánský celek sice nezvládl začátek utkání, když brankář Valdés podcenil dalekonosnou ránu Cristiana, ovšem zásluhou penalty Ronaldinha a dorážky Xaviho zápas otočil. Barcelona tak udržela čtyřbodový odstup od Realu.

Fotbalisté Villarrealu překvapivě nezvládli domácí duel s Betisem Sevilla a prohráli podruhé za sebou. Toho využilo k posunu na třetí místo Atlético Madrid, které zvítězilo 1:0 ve vypjatém utkání s Getafe. Jedinou branku vstřelil ve 20. minutě kanonýr Forlán.

Utkání provázely agresivní reakce hráčů, simulování a ostré fauly. Rozhodčí ukázal čtrnáct žlutých a čtyři červené karty, po dvou na každé straně. V brance Getafe musel poslední čtvrthodinu chytat obránce Contra, který nahradil vyloučeného Abbondanzieriho.

Přestože hráli fotbalisté Zaragozy téměř celý druhý poločas o deseti, dokázali v samém závěru dohnat dvoubrankový náskok Espaňolu Barcelona a dovedli zápas k remíze 3:3. Hosté vedli po čtvrthodině hry 3:1 a po vyloučení Luccina ve 49. minutě kráčeli za jasným vítězstvím. Ovšem pět minut před koncem snížil Brazilec Oliveira a v 89. minutě přidal ještě jednu trefu.

Almería - Valladolid 1:0
Branka: 76. Negrado
FC Sevilla - Murcía 3:1
Branky: 5. a 90.+2 Fabiano, 60. Maresca z pen. - 67. Baiano
Levante - Huelva 0:2
Branky: 38. Camuňas, 54. Jesus Vaquez
Santander - Mallorca 3:1
Branky: 20. Lopez, 30. Duscher, 84. Munitis - 12. Webo
Villarreal - Betis Sevilla 0:1
Branka: 10. Capi
Zaragoza - Espaňol Barcelona 3:3
Branky: 85. a 89. Oliveira, 5. Milito - 8. Tamudo, 11. Valdo, 15. Zabaleta
Atlético Madrid - Getafe 1:0
Branka: 20. Forlán
FC Barcelona - La Coruňa 2:1
Branky: 40. Ronaldinho z pen., 71. Xavi - 2. Cristian

Reklama

Související témata: