Hlavní obsah

Plašil věří, že jej během Vánoc neopustila forma

PRAHA

Po čtyřdenním odpočinku musel fotbalový reprezentant Jaroslav Plašil zase rychle zpátky do práce. S brazilskou manželkou Annou Lucií si mohl doma v Ličně u Rychnova nad Kněžnou jen krátce vychutnat vánoční svátky, protože už v pátek znovu odletí do Pamplony a od soboty se zapojí do tréninku s mužstvem Osasuny, v jejímž dresu v prosinci zazářil třemi vstřelenými góly. I díky příspěvku českého záložníka se Pamplona alespoň na chvíli dostala do klidnějších pater španělské ligy.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jaroslav Plašil

Článek

Plašil doufá, že jej vánoční přestávka nezbrzdí v rozletu. "Prosinec se povedl celému týmu, z pěti těžkých zápasů jsme uhráli osm bodů a to jsme měli dost těžké soupeře. Hlavně, že jsme vyhráli poslední zápas před Vánocemi, protože jinak bychom byli skoro na padáka," řekl v rozhovoru Plašil, jehož tým v prosinci prohrál jen na půdě Realu Madrid. "Takže snad to tak bude pokračovat i v novém roce," přál si.

Jeho tři branky pomohly Osasuně k důležitým bodům, přitom pětadvacetiletý záložník nikdy žádným velkým kanonýrem nebyl. "A to jsem v posledním zápase kromě gólu trefil ještě tyčku," řekl Plašil s úsměvem. "Je to pro mě změna, ale hodně příjemná. Třeba v Monaku jsem byl spíš na to, aby se se mnou lepily různé díry v sestavě. Teď v Pamploně cítím, že na mě hodně spoléhají i pro ofenzivu," pochvaloval si hráč, který do Španělska zamířil v létě po sedmiletém působení v knížecím klubu.

Vánoce s rodinou

Plašil během Vánoc moc volna neměl. Do České republiky s novomanželkou dorazili až na Štědrý den, protože ještě v neděli Plašil hrál proti Mallorce. O co kratší dovolenou měl, o to víc si ji ale užil. "Hlavní bylo, že jsme zase po čase viděli celou rodinu. A také jsem si trochu odpočinul, i když bych si dovedl představit třeba ještě o dva dny delší volno. Uteklo to rychle, ale nic s tím nenadělám," uvedl Plašil, který už ve čtvrtek zamířil do Prahy na úřady za vyřizováním množství formalit.

Hodně vzpomínek na první vánoční svátky strávené ve východočeském Ličně si odveze hlavně jeho žena. "Třeba poprvé jedla kapra s bramborovým salátem, protože během Vánoc je zvyklá na krocana. Ale moc si mamčino jídlo pochvalovala, já jsem si konec konců taky pochutnal. O Vánocích se na takové lahůdky vždycky těším," řekl Plašil, který překvapenou Annu Lucii vzal i na zamrzlý rybník na projížďku na bruslích. "Na to, že na tom stála poprvé v životě, jí to šlo docela dobře. Ale samozřejmě jsem jí musel trochu podpírat," líčil Plašil pobaveně.

Mladý pár v pátek dopoledne nasedne do letadla a vyrazí zpět na Pyrenejský poloostrov. Osasuna hraje už 2. ledna odvetný zápas Španělského poháru na Mallorce, takže český fotbalista může zapomenout i na bouřlivé silvestrovské oslavy. "Hned první ledna letíme na Mallorku, na konec roku si maximálně přiťukneme troškou šampaňského," řekl Plašil.

Reklama

Související témata: