Hlavní obsah

Zidane se chce vrátit do Realu Madrid, jako trenér

PRAHA/MADRID

Francouzská fotbalová legenda Zinedine Zidane plánuje návrat do Realu Madrid! Bývalá hvězda Bílého baletu se sešla s prezidentem Realu Ramónem Calderonem, kterému vyjádřila své přání opět působit ve slavném klubu. Mistr světa z roku 1998 neplánuje návrat na fotbalové trávníky, v Realu by Zidane rád trénoval jeden z juniorských týmů.

Foto: (AP Photo/ Louis Lanzano)

Zinédine Zidane

Článek

Zidane se ve společnosti svého agenta Alaina Migliacia sešel na soukromé návštěvě s vedením Realu Madrid, kde vyjádřil svou touho vrátit se do klubu, kde působil jako hráč již v letech 2001-2006, než svou bohatou fotbalovou kariéru ukončil.

„Chci se vrátit do fotbalu, abych pomohl tam, kde bych byl užitečný. Madrid stále vnímám jako můj domov,“ řekl na stránkách goal.com Zidane. Ten za madridský Real odehrál ve španělské nejvyšší lize 155 utkání, v nichž se mu podařilo rozvlnit síť soupeře sedmatřicetkrát.

V nedávném rozhovoru pro list L´Equipe se pětatřicetiletý fotbalový fenomén vyjádřil, že by chtěl být zpátky ve hře, ale nevěděl říct, v jaké pozici.

Zatímco vedení Madridu zvažovalo angažování Zidaneho do role činovníka klubu, on sám tvrdil Calderónovi, že mu chybí každodenní vytížení, a že rád by trénoval juniory. K těm má také bývalý hráč Juventusu blízko už z toho pohledu, že v mladších kategoriích madridského celku hrají jeho dva synové Enzo a Luca.

Mistr světa z domácího šampionátu z roku 1998 a držitel zlaté medaile z ME 2000 o aktivní kariéře fotbalisty již nepřemýšlí, naposledy byl loni osloven s nabídkou hrát v americké Major League Soccer.

Reklama

Související témata: