Hlavní obsah

Ronaldinho si poprvé v letošním roce zahrál za Barcelonu

BARCELONA

Hvězdný brazilský záložník Ronaldinho se dočkal prvního letošního startu za Barcelonu. Držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy za rok 2005 v dresu katalánského celku odehrál posledních 14 minut čtvrteční odvety čtvrtfinále Španělského poháru s Villarrealem a podílel se na postupové výhře 1:0. V semifinále Barcelona narazí na Valencii.

Článek

Ronaldinho se na hřišti představil v 76. minutě, kdy vystřídal Bojana Krkiče. Brazilec hrál naposledy 23. prosince loňského roku ve šlágru ligy s Realem Madrid. Od té doby marodil se zraněným lýtkem a zatímco média opět spekulovala o jeho nadváze, vynechal celkem osm zápasů.

O jediný gól ve dvou čtvrtfinálových zápasech mezi Barcelonou a Villarrealem se ve čtvrtek postaral francouzský kanonýr Thierry Henry, když hlavou využil Dekův přímý kop v 41. minutě. Těsně před přestávkou navíc zápas domácímu celku usnadnil stoper Villarrealu Pascal Cygan. Během tří minut dostal dvě žluté karty a byl vyloučen. Barcelona mohla v 75. minutě zvýšit vedení, hostující brankář však penaltu Argentince Lionela Messiho zlikvidoval.

První semifinálové duely jsou na programu 27. února, odvety pak 19. března.

Výsledek - čtvrtfinále, odveta:
Barcelona - Villarreal 1:0 (41. Henry), první zápas 0:0, postoupila Barcelona.

Reklama

Související témata: