Hlavní obsah

Sportovní ředitel Barcelony přiznává zájem o Cristiana Ronalda

PRAHA

Sportovní ředitel fotbalového klubu FC Barcelona Txiki Begiristain rozhodně nepopřel, že by slavný katalánský klub neměl zájem na příchodu portugalského záložníka Cristiana Ronalda z Manchesteru United. Ten je v současnosti jedním z nejdražších hráčů na fotbalovém trhu, a právě jeho cena by byla největším problémem v případném jednání o přestupu. “Ronaldo je jedním z těch, o které se klub může zajímat,” řekl Begiristain serveru goal.com.

Článek

O možném letním přestupu hvězdného záložníka spekulují španělská média již dlouho. Posledním, kdo rozvířil vody o možném příchodu portugalského fotbality na Pyrenejský poloostrov byl znovu sportovní ředitel Barcelony Txiki Begiristain, který ovšem nezastírá možné komplikace v dohodě s vedením klubu Manchesteru United.

“Když někdo tvrdí, že se zajímáme o hráče jako je Cristiano Ronaldo, vyplývá z toho, že nás zajímá jen jeden hráč. Barcelona, ale nikdy nepracuje jen s jednou alternativou,” nechtěl sportovní ředitel katalánského týmu vyvolávat přespříliš velký rozruh okolo fotbalisty, který v dresu Manchesteru United nastoupil k 223 zápasům, v nichž vstřelil úctyhodných 79 branek.

Současná smlouva, kterou Ronaldo v Manchesteru má, končí až v létě roku 2012. Z toho vyplývá, že anglický klub rozhodně není pod časovým presem, aby byl nucen svůj klenot prodávat. Cena, kterou si tak Manchester United řekne, může jít až do astronomických výšin. Poslední částka, o které se spekulovalo, se rovnala sumě 40 miliónů liber (1,3 miliardy korun).

Pokud by se vedení Barcelony povedlo do svého týmů třidvacetiletého špílmachra přivést, některý z hráčů aktuálně druhého týmu La ligy by se musel poroučet. “Dveře jsou otevřeny pro všechny hráče, kteří chtějí odejít,” dodal na závěr Begiristain.

Reklama

Související témata: