Hlavní obsah

Brankář Bilbaa má po zásahu lahví tržnou ránu pod okem

MADRID

Šití tržné rány pod pravým okem musel podstoupit zraněný brankář Armando z Bilbaa po předčasném ukončení sobotního zápasu španělské fotbalové ligy na stadiónu Betisu Sevilla. V 70. minutě byl gólman hostů, kteří v tu chvíli vedli 2:1, zasažen do obličeje plnou plastovou lahví, kterou po něm hodil jeden z fanoušků.

Článek

Brankář, jenž se právě chystal k rozehrání míče, byl přímo na hřišti ošetřen a poté odnesen z hrací plochy na nosítkách. Fanoušek byl okamžitě zatčen, rozhodčí Carlos Clos Gomez zápas předčasně ukončil.

"Armando utrpěl po úderu lahví do pravého oka tržnou ránu, kterou mu lékaři museli sešít," uvedl klub na svých oficiálních internetových stránkách. Šéflékař Bilbaa Paco Angulo v televizi prohlásil, že se hráč v neděli podrobí dalšímu vyšetření zasaženého oka.

Bilbao požaduje tvrdé sankce. "Rozhodčí, asistenti, trenéři, a teď hráč. Jak dlouho ještě budeme takové chování trpět? Je čas přijmout drastická opatření," uvedl klub.

Před rokem se na stadionu Betisu odehrál podobný incident. Během pohárového derby s městským rivalem FC Sevilla hodil jeden z domácích fanoušků láhev na trenéra hostů Juandeho Ramose, který byl v bezvědomí převezen do nemocnice. Betis pak měl na tři zápasy zavřený stadion. V prosinci zase právě v Bilbau někdo z hlediště trefil brankáře Realu Madrid Ikera Casillase.

Reklama

Související témata: