Hlavní obsah

Barcelona přišla o vítězství a na Real ztrácí sedm bodů

MADRID

Fotbalisté Barcelony nedokázali plně využít sobotní porážky vedoucího Realu Madrid a náskok svého rivala v neděli stáhli pouze o bod na sedm bodů. Katalánský velkoklub remizoval 2:2 v Almeríi, přičemž vítězství ztratil pět minut před koncem řádné hrací doby.

Článek

Barcelona na hřišti devátého týmu tabulky dvakrát vedla a pokaždé o náskok přišla. Na Krkičův gól z dorážky zareagoval ještě do poločasu hlavou Pulido, totéž se opakovalo i v druhé půli. Favorizované hosty sice dostal v 57. minutě do vedení 2:1 po Henryho přihrávce kamerunský kanonýr Eto'o, pak však viděl během 13 minut dvě žluté karty Gabriel Milito a domácí přesilovku využili dalším gólem hlavou po rohu díky Ucheovi.

Dva góly brazilského kanonýra Luíse Fabiana zařídily fotbalistům FC Sevilla vítězství v sobotním utkání ve Valencii. Hosté vyhráli 2:1 a v tabulce se posunuli na čtvrtou příčku, z které je v pátek večer sesadilo Atlético Madrid po výhře 3:0 nad Levante.

Fabiano se poprvé prosadil v 11. minutě z přímého kopu, druhý gól vstřelil o jedenáct minut později. V letošním ročníku soutěže dal sedmadvacetiletý útočník už svou 22. branku a s přehledem vede tabulku střelců. Druhý Diego Milito ze Zaragozy má na kontě o sedm gólů méně.

Valencia, kterou po utkání vyprovázel do kabin mohutný pískot fanoušků, v 90. minutě díky Albiolovi pouze snížila na konečných 1:2.

V dresu Pamplony odehrál celý zápas český záložník Jaroslav Plašil. Pro spoluhráče připravil podle serveru Marca.com několik slibných šancí, ti však nebyli s to je zakončit, a tým si tak ze hřiště Valladolidu odvezl bezbrankovou remízu.

Španělská fotbalová liga - 28. kolo:
Valencia - FC Sevilla 1:2 (90. Albiol - 11. a 22. Fabiano), Espaňol Barcelona - Mallorca 2:1 (58. a 89. z pen. Luis García - 13. Güiza), Getafe - Santander 2:1 (66. Uche, 76. Gavilán - 54. Smolarek), Valladolid - Pamplona 0:0, Villarreal - Zaragoza 2:0 (10. Nihat, 64. Rossi z pen.), Almería - Barcelona 2:2 (33. Pulido, 85. Uche - 17. Krkič, 57. Eto'o), Almería - Barcelona 2:2 (33. Pulido, 85. Uche - 17. Krkič, 57. Eto'o), Atlético Madrid - Levante 3:0 (39. a 53. Forlán, 24. Simao).

Reklama

Související témata: