Hlavní obsah

Evropské ligy: Zaváhání favoritů na úkor týmů bojujících o udržení

PRAHA

Překvapivé výsledky byly k vidění na několika stadiónech v evropských fotbalových ligách. K těm nejzajímavějším patří bezesporu selhání vedoucího Bayernu na hřišti poslední Chotěbuzi, kde mnichovský celek prohrál 0:2. „Touto překvapivou porážkou jsme udělali bundesligu opět zajímavou,“ řekl trenér poraženého Bayernu Ottmar Hitzfeld.Ve španělské lize prohrál Real Madrid v La Coruni 0:1, která také bojuje o udržení v nejvyšší soutěži La Liga.

Článek

Chotěbuz se před utkáním 24. kola německé bundesligy krčila na posledním místě tabulky a duel s vedoucím Bayernem byl pro mnohé jasnou záležitostí. Domácí fanoušky rozveselil již v 18. minutě Branko Jelić, ten samý muž stanovil konečné skóre zápasu na 2:0 ještě do konce první půle, když ve 38. minutě využil zaváhání obrany Bayernu.

„Měli jsme špatný den a chybovali jsme téměř ve všem. Od začátku jsme prohrávali osobní souboje, soupeři jsme nechávali příliš místa. Proto mě utkání hodně rozlítilo,“ řekl k nepovedenému zápasu Hitzfeld, který má se svým týmem nyní na čele tabulky pětibodový náskok před druhým Hamburkem.

Na základě dvou posledních proher se trenér mnichovského klubu Hitzfeld rozhodl zanechat systém rotování hráčů a ke každému dalšímu utkání bude volit jedenáctku podle aktuální formy a předvedeného výkonu. „Už nebudu rotovat hráče. Byla to pro nás zkouška a my se z ní musíme ponaučit,“ připomněl Hitzfeld prohru s Chotěbuzí a Anderlechtem, s nímž Bayern prohrál v odvetě osmifinále Poháru UEFA 1:2.

Real: 5 zápasů, 3 prohry

Ve španělské La Lize zaváhal Bílý balet na hřišti La Coruni, která porazila vedoucí celek španělské ligy 1:0. Svědkem prohry v dresu Realu byl také argentinský obránce Gabriel Heinze, který překvapivé vítězství domácího týmu přisuzuje velké porci smůly, která se přilepila na kopačky Realu. Ten i díky zaváhání Barcelony okupuje první místo s náskokem 7 bodů právě na katalánský velkoklub. „Zvolili velice inteligentní defenzivní taktiku,“ řekl Heinze na adresu strategie Deportiva.

„Na hřišti jsme nechali všechno, ale nemohli jsme vstřelit branku, a to je to jediné, co se počítá. Jejich vstřelený gól byl otázkou smůly. Navzdory tomu, že jsme odehráli dobré utkání, nám nebylo souzeno vyhrát. Musíme dál pracovat,“ řekl zkušený obránce Bílého baletu. „Musíme vyhrát všechny naše zápasy, ať už je odehrajeme na domácím hřišti nebo venku,“ zakončil na goal.com Heinze.

Reklama

Související témata: