Hlavní obsah

Portugalec Deco přestoupil z Barcelony do londýnské Chelsea

LONDÝN

Vedení londýnské Chelsea na svých oficiálních stránkách oznámilo, že pro novou sezónu získalo z Barcelony Portugalce Deka. Ten se stal první posilou, která do anglického klubu přišla po angažování nového kouče Luize Felipeho Scolariho, který vedl tvořivého záložníka od roku 2003 v portugalské reprezentaci.

Článek

Podmínky kontraktu, o kterém se spekulovalo již několik týdnů, nebyly dosud zveřejněny. Deco se v nedávné době dostal na seznam hráčů, se kterými nový trenér Barcelony Josep Guardiola do budoucna nepočítal.

Třicetiletý Deco je původem z Brazílie, díky dlouholetému působení v portugalské lize ale dal přednost reprezentaci z jihu Evropy. S tou získal před čtyřmi lety stříbrné medaile z ME, zúčastnil se i světového šampionátu v Německu, kde skončili Portugalci čtvrtí, a startoval i na letošním Euru.

Subtilní záložník dovedl jako nejužitečnější hráč soutěže v roce 2004 Porto k zisku trofeje z Ligy mistrů, nejprestižnější klubovou soutěž vyhrál i s Barcelonou o dva roky později. V letošní sezóně odehrál ve španělském klubu vinou zranění pouze 14 zápasů.

Reklama

Související témata: