Hlavní obsah

Robinho učinil poslední pokus o přestup z Realu do Chelsea

MADRID

"Situace je pořád stejná. Chci odejít do Chelsea. Myslím jen na to, jak za ni hraji," citovala Robinha agentura Reuters. "Od května jsem se snažil s Realem prodloužit smlouvu, ale oni byli přesvědčení, že získají Cristiana Ronalda, a tak mě přehlíželi. Nikoho ale nakonec nekoupili a teď najednou chtějí, abych zůstal," dodal.

Článek

Čtyřiadvacetiletý fotbalista sledoval poslední dva zápasy Realu pouze z tribuny. Trenér Bernd Schuster ho nezařadil ani do nominace na nedělní úvodní duel nového ligového ročníku na hřišti La Coruni, protože podle něj nebyl v takovém rozpoložení, aby mohl reprezentovat klub.

Nešťastný fotbalista nebude trucovat

"Řekl jsem vedení, že chci odejít. Když ale zůstanu, nebudu trucovat a budu klidně hrát. Ale jestli si chce Schuster nechat nešťastného fotbalistu, je to jeho věc," řekl Robinho. "Prezident Realu Ramón Calderón řekl, že když přijde dobrá nabídka, tak mě pustí. Chelsea dala skvělou nabídku, takže nevím, co víc by se mělo udělat," uvedl.

Podle španělských médií se zatím Real s Chelsea nedohodly na přestupní částce. Londýnský klub údajně nabízí 35 miliónů eur, což je o pět méně, než "Bílý balet" požaduje. Calderón prohlásil, že nebude Robinhovi bránit v odchodu, hráč však nejprve musí splnit podmínky kontraktu s klubem, ve kterém má brazilský reprezentant klauzuli, že bude uvolněn za odstupné 150 miliónů eur (asi 3,66 miliardy korun).

Robinhův odchod také zkomplikovala neúspěšná jednání Realu o jeho případných nástupcích. Nejlepší střelec Eura David Villa prodloužil smlouvu s Valencií na dalších šest let, další mistr Evropy Santi Cazorla se upsal Villarrealu rovněž do roku 2014. Madridský klub za Villu nabízel 47 miliónů eur a za Cazorlu šestnáct.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.