Hlavní obsah

Schustera by mohl na lavičce Realu vystřídat Nizozemec Rijkaard

MADRID

Vedení fotbalistů Realu Madrid zvažuje změnu na pozici hlavního trenéra. Pokud se nezlepší herní a výsledkový projev mužstva, mohl by v lednu příštího roku skončit dosavadní hlavní kouč Bernd Schuster. Management Bílého baletu už má dokonce vyhlédnutého nástupce. Není jím nikdo jiný, než bývalý kouč odvěkého rivala Barcelony Frank Rijkaard.

Článek

Podle serveru goal.com má nyní německý kouč dva měsíce na to, aby pozvedl výkonnost úřadujícího španělského mistra. Vedení je znepokojeno posledními výkony a také rozepřemi při trénincích.

Frank Rijkaard je prvním mužem na pomyslném žebříčku vyhlédnutých adeptů. Právě šestačtyřicetiletý nizozemský kouč by měl do mužstva, v jehož kádru působí celkem pět reprezentantů ze země tulipánů, vrátit respekt a pokoru.

Ačkoli Schuster dovedl mužstvo v minulé sezóně k triumfu v La lize, prezident Realu Ramón Calderón a několik dalších funkcionářů si myslí, že německý kouč, jenž je u týmu od devátého července 2007, nedokázal provést potřebné změny a tým tím trpí.

Real prohrál dvakrát s Juventusem

Madridský celek se nachází až na čtvrté příčce španělské ligy a na vedoucí Barcelonu po desátém odehraném kole ztrácí pět bodů, má však jedno utkání k dobru. Příliš oslnivé výkony nepředvádí ani v prestižní Lize mistrů. V úvodních kolech sice Real dokázal porazit běloruský BATE Borisov a ruský Zenit Petrohrad, pak však dvakrát nestačil na italský Juventus Turín. Nejprve jedenatřicetinásobný mistr Španělska prohrál na stadiónu Dele Alpi 1:2 a o čtrnáct dní později následovala porážka 0:2 před vlastním publikem na Santiago Bernabeu.

Dalším důvodem pro Schusterův odchod je prý koučova pravá ruka Manolo Ruiz, jenž podle médií není mezi hráči příliš oblíben a je tvrdě kritizován za své tréninkové metody.

Zatímco generalita Realu dumá nad Schusterovým nástupcem, je jen velmi málo pravděpodobné, že by Rijkaard by nabídku přijal. A navíc  - na Santiago Bernabeu by to měl těžké, neboť tvrdé jádro fanoušků by ho jen těžko přijalo.

Reklama

Související témata: