Hlavní obsah

Henry chce s Barcelonou vyhrát double, návrat do Anglie ho neláká

BARCELONA

Francouzský fotbalista ve službách Barcelony Thierry Henry vyvrátil spekulace o možném návratu do Anglie a dodal, že chce zůstat v katalánském klubu, vyhrát s ním La ligu i španělský pohár. "Svou budoucnost v Anglii nevidím," nechal se slyšet jednatřicetiletý francouzský reprezentant, který dříve působil v londýnském Arsenalu.

Článek

Bývalý hráč londýnského Arsenalu byl spojován s lednovým přestupem do Chelsea či Manchesteru City. Podle serveru skysports.com sám Henry však veškeré spekulace vyvrátil s tím, že je ve Španělsku spokojený a pod novým trenérem Pepem Guardiolou by se chtěl natrvalo usadit v základní sestavě. „Svou budoucnost v Anglii nevidím,“ řekl Henry.

„Možná bych mohl na ostrovech dokázat něco velkého, ale zatím jsem nevyhrál s Barcelonou vše co je možné, i proto chci zůstat,“ poznamenal kanonýr a pokračoval: „Hlavním důvodem mého setrvání není touha vyhrát Ligu mistrů, ale vítězství v La lize a ve španělském poháru.“

Henry je v Barceloně spokojený

Henry je podle svých slov ve španělské metropoli skutečně šťastný. „Mám rád město, jídlo i klimatické podmínky,“ prozradil a doplnil, že když si obléká dres Barcelony je to neskutečný okamžik. „V minulé sezóně to tak slavné nebylo, ale přesto pro mě byla pocta za Barcelonu hrát,“ poznamenal a připustil, že ani on nebyl se svými výkony spokojený.

Francouzský reprezentant v Barceloně neplatí za největší hvězdu jako tomu bylo v Arsenalu. „V týmu máme nejlepší hráče na světě a také nejlepšího útočníka - Samuela Eto´a. Je mnohem lepším středním forvardem než já, máme štěstí, že zůstal,“ složil poklonu svému spoluhráči Henry a doplnil, že mít kvalitní hráče neznamená automaticky vyhrávat.

„Každý věděl, že je obtížné vysvětlit proč jsme s mužstvem, jaké máme, v loňské sezóně všechno nevyhráli. Nyní však hrajeme jako tým a můžeme uspět,“ přeje si jedenatřicetiletý útočník, který v dresu Francie nastoupil celkem k 92 zápasům, v nichž nastřílel úctyhodných 40 branek.

Reklama

Související témata: