Hlavní obsah

Prezident Realu Madrid prý zmanipuloval hlasování o důvěře

MADRID

Prezident fotbalového Realu Madrid Ramón Calderón prý v listopadu zmanipuloval výsledky hlasování valné hromady klubu tak, aby mu vyslovila důvěru. Uvedl to španělský deník Marca.

Článek

Podle listu Calderón zůstal ve funkci jen proto, že na zasedání nepustil zhruba 200 členů klubu a místo toho na něj umožnil přístup cizím lidem. Díky tomu dopadlo hlasování 1215 členů v jeho prospěch o 47 hlasů.

Real pod vedením sedmapadesátiletého funkcionáře v uplynulé sezóně vydělal 51 miliónů eur (asi 1,3 miliardy korun) a obhájil ligový titul, Calderón však upadl v nemilost poté, co propustil trenéry Fabia Capella a Bernda Schustra. Oba přitom dovedli "Bílý balet" k ligovému triumfu.

Kritizovány byly i nákupy drahých posil na úkor odchovanců. Za zahraniční hráče klub pod Calderónovým dvouletým vedením utratil téměř 300 miliónů eur. Funkcionáři také uškodila série špatných výsledků - v lize Real ztrácí na vedoucí Barcelonu 12 bodů, několik nevhodných vystoupení na veřejnosti a obvinění ze zmanipulování prezidentských voleb, kdy nebylo započítáno přes deset tisíc hlasovacích lístků poslaných poštou.

Reklama

Související témata: