Hlavní obsah

Ujfaluši je bez trenéra, Atlético propustilo Aguirrea

MADRID

Zastupující kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Ujfaluši je v Atlétiku Madrid bez trenéra. Podle španělského tisku byl po sérii špatných výsledků odvolán Javier Aguirre, jehož by mohl nahradit bývalý brankář klubu Abel Resino. Ten je v současnosti koučem druholigového Castellonu.

Článek

Atlético v neděli prohrálo doma 1:2 s Valladolidem a protáhlo svou sérii bez vítězství na šest zápasů. V tabulce španělské ligy klesli fotbalisté madridského klubu na sedmou příčku se ztrátou pěti bodů na pozice zajišťující účast v předkole Ligy mistrů.

Po nedělním utkání Aguirre nešetřil kritikou. "Dopadli jsme na dno co se týče hry i výsledků. Horší to být nemůže," poznamenal Mexičan. Po zápase přišel za týmem do šatny i prezident klubu Enrique Cerezo, ale obsah jeho promluvy k hráčům kouč neprozradil. "Zůstane to v šatně. Nebyl potěšený a projevil své pocity," řekl jen.

Trenér Atlétika se navzdory špatným výsledkům z posledních týdnů vyhazovu nebál. Uklidnilo ho i vyjádření šéfa klubu Cereza pro internetové stránky deníku Marca, na nichž podpořil hráče i trenéry. "Oni to musejí otočit. Já je mohu jen povzbudit. Nezvažuji žádné propouštění," citoval ho web.

Na hledání formy má Atlético zhruba tři týdny, protože už 24. února hraje první zápas osmifinále Ligy mistrů s Portem.

Reklama

Související témata: