Hlavní obsah

Real Madrid získal další ofenzivní hvězdu, z Lyonu přichází kanonýr Benzema

PAŘÍŽ

Fotbalový Real Madrid ve středu získal další výraznou posilu. Z Lyonu do "Bílého baletu" míří kanonýr Karim Benzema. O přestupu na svých internetových stránkách informoval francouzský klub, který za svou hvězdu dostane 35 miliónů eur (asi 902 miliónů korun), s případnými bonusy dokonce až 41 miliónů.

Článek

O dohodě Realu s Lyonem informovala již v poledne rozhlasová stanice RMC. Tehdy francouzský klub ještě přestup popřel, ale o pár hodin později už transfer jednadvacetiletého Benzemy, o kterého se ucházel i Manchester United, potvrdil na svých internetových stránkách.

"Museli jsme se rozhodnout rychle a nakonec jsme nechali Karima jít tam, kam chtěl," citovala agentura Reuters trenéra Lyonu Clauda Puela. "Rok před mistrovstvím světa je to pro něj důležité rozhodnutí. Ztrácíme skvělého hráče a bude nám chybět, ale chtěl novou výzvu. Věřím, že na to má," dodal.

Francouzský reprezentant s alžírskými kořeny je již čtvrtou posilou Realu. Prezident Florentino Pérez již do týmu přivedl Portugalce Cristiana Ronalda, Brazilce Kaká a španělského stopera Raúla Albiola, za které dohromady utratil 175 miliónů eur (asi 4,5 miliardy korun). Z Ronalda udělal s 96 milióny eur nejdražšího hráče v historii.

Benzema je v prvním týmu Lyonu od roku 2004 a poslední tři roky patřil mezi hlavní opory. Celkem slavil čtyři mistrovské tituly. V poslední sezoně se mu však nedařilo tak jako o rok dříve, kdy se stal nejlepším střelcem Ligue 1. I proto Lyon titul neobhájil.

Celkem Benzema za Lyon odehrál 112 ligových zápasů a vstřelil 43 branek. Dalších 24 zápasů a šest gólů nasbíral v dresu francouzské reprezentace.

Reklama

Související témata: