Hlavní obsah

Real v domácí premiéře jen remizoval s Al Ittihádem

MADRID

Nejdražší fotbalista světa Cristiano Ronaldo má za sebou nepříliš vydařenou domácí premiéru v dresu Realu Madrid. V neděli ukázal jen záblesky formy, která z něj udělala nejlepšího hráče světa a "Bílý balet" na San Bernabeu jen remizoval 1:1 s Al Ittihádem ze Saúdské Arábie.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid (vpravo) a Fahad Alselami z Al-Ittihad

Článek

Zatímco představení Ronalda po jeho příchodu z Manchesteru United sledovalo na San Bernabeu 80 000 fanoušků, na nedělní domácí premiéru dorazila podle agentury Reuters asi jen třetina. Ronaldo si poprvé za Real zahrál před týdnem v Dublinu, kdy "Bílý balet" porazil 1:0 poloprofesionální celek Shamrock Rovers.

Kromě portugalského střelce se z velkých posil, za které Real zaplatil celkem 209 miliónů eur, představil útočník Karim Benzema. Brazilský záložník Kaká a španělský obránce Raúl Albiol se k týmu připojí po prodloužené dovolené až v pondělí.

Po bezbrankovém prvním poločase otevřel skóre zápasu v 56. minutě po Benzemově přihrávce kapitán Raúl. Al Ittihád vyrovnal o osm minut později, když se trefil Hišam Abušaroan. Hostující celek pak mohl strhnout vítězství na svou stranu, v závěru ale dvě dobré šance nevyužil.

Reklama

Související témata: