Hlavní obsah

Real bez Ronalda poprvé v sezoně prohrál, nestačil na Sevillu

SEVILLA

Fotbalisté Realu Madrid poprvé od letní nákupní horečky zažili chuť porážky. Ve šlágru 6. kola španělské ligy ztratili všechny body po porážce 1:2 na hřišti Sevilly. Real, který se nevyrovnal s absencí své největší hvězdy Cristiana Ronalda, tak ztratil kontakt s vedoucí Barcelonou.

Článek

Ronaldo nemohl nastoupit kvůli problémům s kotníkem a na hře Realu to bylo znát. Sevilla byla od začátku lepším týmem a dočkala si i vedoucí branky zásluhou Navase. Hosté sice hned po změně stran srovnali po gólu Pepého, ale domácí zajistil výhru povedenou hlavičkou Renáto. Real se i přes závěrečný tlak vyrovnání nedočkal a nechal Sevillu se bodově dotáhnout na jeho druhé místo.

Valencia, která bude příštím soupeřem pražské Slavie v Evropské lize, vybojovala výhru 1:0 na hřišti Santanderu. O jediný gól zápasu se jen dvě minuty po svém příchodu na hřiště místo kanonýra Davida Villy postaral srbský útočník Nikola Žigič.

Valencia tak ukončila třízápasové čekání na další ligovou výhru. Trenér Emery do zápasu nasadil sestavu: César Sánchez - Bruno, Dealbert, Navarro, Mathieu - Joaquín, Banega (71. Albelda), Marchena, Miku (52. Silva) - Villa (59. Žigič), Mata.

Hodně tvrdý zápas se hrál ve Valladolidu, který doma remizoval 2:2 s Bilbaem. Rozhodčí vyloučil tři hráče, z toho dva z domácího týmu. Ten navíc přišel již v 15. minutě o kanonýra Fernanda Llorenteho, který si při srážce s protihráčem poranil hlavu a musel být odvezen do nemocnice, kde zůstane přes noc na pozorování.

Bilbau zařídil zisk bodu odchovanec Iker Muniain, který se tak stal vůbec nejmladším střelcem v historii španělské ligy a to ve věku 16 let a 289 dní.

Až v 6. kole se prvního gólu v sezoně dočkali fotbalisté Xerezu. Střeleckou nemohoucnost ukončil po 496 minutách Armenteros. Jeho gól však na výhru v duelu s Málagou nestačil, jelikož v závěru srovnal Obinna. Xerez je tak s dvěma body stále poslední.

Španělská liga - 6. kolo:
Getafe - Pamplona 2:1 (55. Diaz, 76. Leon - 62. Aranda), Gijón - Mallorca 4:1 (64. a 68. Miguel, 58. Moran, 82. Bilič - 12. Marti z pen.), Valladolid - Bilbao 2:2 (60. Costa, 75. Nivaldo - 10. Laskurain, 77. Munain), Villarreal - Espaňol Barcelona 0:0, Xerez - Málaga 1:1 (46. Armenteros - 83. Obinna), Santander - Valencia 0:1 (61. Žigič), FC Sevilla - Real Madrid 2:1 (33. Navas, 66. Renato - 49. Pepe).

Reklama

Související témata: