Hlavní obsah

Xerez slaví první výhru ve španělské lize v klubové historii

MADRID

Fotbalisté Villarrealu ani na sedmý pokus ve španělské lize nevyhráli. V neděli prohráli 1:2 na hřišti nováčka Xerezu, který si naopak připsal první vítězství v nejvyšší soutěži v historii.

Článek

Villarreal, který v loňské sezoně obsadil páté místo, se ujal vedení díky brance Roberta Pirése. Xerezu se podařilo těsně před koncem prvního poločasu po trefě Bermeja vyrovnat a o výhře domácích pak v 79. minutě rozhodl střídající Antonito.

Xerez díky vítězství opustil poslední místo tabulky, kam naopak poslal svého soupeře. Villarreal jako jediný ještě v sezoně nevyhrál a na kontě má jen tři body za remízy.

Špatné výkony se promítly i na psychice hráčů Villarrealu, záložník Pirés po utkání slovně napadl rozhodčího. "Bylo krátce po konci zápasu, když jsem za silné protesty napomínal útočníka hostí Josebu Llorenteho. V tu chvíli ke mně přistoupil hráč Villarrealu Robert Pirés a nazval mě zkurvysynem," uvedl rozhodčí Antonio Rubinos Perez v zápise o utkání.

Podobně jako Villarreal se trápí i loni čtvrté Atlético Madrid. Účastník Ligy mistrů nenavázal na první výhru v sezoně z minulého kola a odvezl si porážku 0:3 ze hřiště Osasuny Pamplona. V dosavadních sedmi kolech tak vybojoval pouze šest bodů a patří mu až 14. příčka. Na hřištích soupeřů získalo Atlético dosud jediný bod se skóre 4:13.

Porážce s Pamplonou nezabránil ani český stoper Tomáš Ujfaluši, který si stejně jako jeho spoluhráči nedokázal poradit s domácím útočníkem Pandianim. Ten se trefil hned dvakrát hlavou během úvodní půlhodiny a nasbíral tak v sezoně již pět gólů.

Španělská fotbalová liga - 7. kolo:
Espaňol Barcelona - Tenerife 2:1 (11. a 60. Alonso - 15. Alfaro), Málaga - Almería 1:2 (68. Edinho - 39. Cisma, 40. Soriano), Mallorca - Getafe 3:1 (52. a 70. Aduriz, 30. Álvarez - 79. Albín), Xerez - Villarreal 2:1 (42. Bermejo, 79. Antonito - 17. Pirés), Zaragoza - Santander 2:2 (22. Pavón, 33. Arizmendi - 81. Tchité, 85. Serrano), Bilbao - Gijón 1:2 (81. Toquero - 65. a 77. Miguel), Pamplona - Atlético Madrid 3:0 (4. a 28. Pandiani, 30. Aranda).

Reklama

Související témata: