Hlavní obsah

Real Madrid nadělil Zaragoze před Vánocemi šest gólů

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid ve španělské lize před vánoční pauzou deklasovali Zaragozu 6:0 a přiblížili se na rozdíl dvou bodů vedoucí Barceloně, která v sobotu vyhrála mistrovství světa klubů v Abú Zabí. Díky kanonádě "Bílý balet" předčil svého velkého rivala v počtu nastřílených branek, kterých dal v patnácti zápasech čtyřicet.

Foto: Jean-Paul Pelissier, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid se radují z branky

Článek

Už v prvním poločase vstřelili po dvou gólech Higuaín a Van der Vaart, jenž skóroval v 26. a v 28. minutě. Higuaín zaokrouhlil svou letošní bilanci v lize na deset branek a pojistil si pozici nejlepšího střelce Realu.

"Hrajeme pořád líp a líp," liboval si po zápase argentinský kanonýr. Po přestávce se trefil i nejdražší hráč světa Cristiano Ronaldo a prosadil se také střídající Karim Benzema, jenž gólem oslavil 22. narozeniny.

Zaragozu poprvé vedl prozatímní kouč José Aurelio Gay, jenž nahradil Marcelina Garcíu, který byl po porážce s Bilbaem v předchozím utkání odvolán. Po sobotním debaklu zůstává Zaragoza dál v sestupové zóně.

Zatímco Realu se daří, jeho městský rival Atlético se stále nemůže dostat z herní krize. Tentokrát jen remizovalo 1:1 na hřišti Tenerife. Madridský celek navíc mohl být rád alespoň za bod, jelikož domácí ještě neproměnili pokutový kop.

Atlético, za které odehrál celý zápas Tomáš Ujfaluši, se tak stále pohybuje na pozicích s bezprostřední hrozbou sestupu. Od předposlední Zaragozy ho dělí jen dva body.

Španělská liga - 15. kolo:
Real Madrid - Zaragoza 6:0 (3. a 34. Higuaín, 26. a 28. Van der Vaart, 50. Cristiano Ronaldo, 71. Benzema), Espaňol Barcelona - Almería 2:0 (45. J. Marquéz, 81. Coro), Málaga - Mallorca 2:1 (23. Fernando, 76. Forestieri - 55. Alvaréz), Valladolid - Gijón 2:1 (29. Nivaldo, 89. Medunjanin - 12. Moran), Villarreal - Santander 2:0 (50. J. Llorente, 72. Rossi), Tenerife - Atlético Madrid 1:1 (3. Niňo - 21. Jurado), La Coruňa - Valencie 0:0.

Reklama

Související témata: