Hlavní obsah

Zaragoza při Jarošíkově premiéře jen remizovala s Xerezem

MADRID

Premiéra Jiřího Jarošíka v dresu fotbalistů Zaragozy skončila bezbrankovou remízou v důležitém utkání s posledním Xerezem. Bodový zisk Zaragozu nepotěšil, jelikož potřebovala v souboji dvou nejhorších týmů tabulky bodovat naplno, aby si polepšila v boji o záchranu, na kterou ztrácí tři body. Zvlášť když Xerez hrál od 54. minuty o deseti.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Zatímco obrana posílená o Jarošíka tentokráte nechybovala, v útoku se domácím znovu nedařilo a počtvrté z posledních pěti zápasů vyšli naprázdno. Na výhru tak čekají od začátku listopadu. Jarošík, který do Španělska zamířil teprve ve čtvrtek po angažmá v Samaře, odehrál celý zápas.

Ztráta může Zaragozu mrzet o to více, že sestupem ohrožená Málaga chytla formu a již podeváté za sebou neprohrála. Tentokráte zvítězila 1:0 nad Getafe, které hrálo hodinu hry o deseti.

Svou pozici v tabulce si vylepšuje Atlético Madrid, které dnes porazilo 3:2 Gijón a připsalo si třetí ligové vítězství za sebou. Tým s českým obráncem Tomášem Ujfalušim v sestavě sice zůstal jedenáctý, na pohárové příčky však ztrácí už jen sedm bodů.

Třetí místo si pojistila Valencie výhrou 4:1 nad Villarrealem a přiblížila se na tři body druhému Realu Madrid. Dva góly vítězů zaznamenal Villa, jenž v přetahované o nejlepšího kanonýra ligy napodobil sobotní střelecký výkon barcelonského Messiho a na Argentince se se 14 góly dotáhl.

Talentovaný záložník Sergio Canales znovu ukázal, proč se o něj zajímají přední evropské celky v čele s Realem Madrid - gólem pomohl Santanderu k remíze 1:1 s Valladolidem. Pro osmnáctiletého hráče to byl třetí gól z posledních dvou duelů a celkově pátý v této sezoně.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:
Almería - Tenerife 1:1 (61. Goitom - 2. Juanlu), Málaga - Getafe 1:0 (84. Baha), Mallorca - La Coruňa 2:0 (46. Suaréz, 53. Castro), Santander - Valladolid 1:1 (60. Canales - 19. vlastní Pinillos), Zaragoza - Xerez 0:0, Atlético Madrid - Gijón 3:2 (13. Forlán, 53. Assuncao, 66. Ibrahima - 34. Diego Castro z pen., 90. Luis Morán), Valencie - Villarreal 4:1 (6. Banega, 28. a 90. Villa, 56. Silva - 61. Nilmar).

Reklama

Související témata: