Hlavní obsah

VIDEO: Padouch, nebo hrdina? Ronaldo dal dva góly, pak zlomil soupeři nos

MADRID

Další z kontroverzních večerů prožil Portugalec ve službách Realu Madrid Cristiano Ronaldo. Nejdražší hráč planety v utkání španělské ligy proti Málaze v první půli dvakrát skóroval a rozhodl zápas, po změně stran však byl udeřil loktem protihráče do obličeje a zlomil mu nos. Za to musel předčasně do sprch.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo vrší góly i klukoviny.

Článek

Bílý balet utkání vyhrál 2:0. Někdejší hvězda Manchesteru United se ale posledního hvizdu nedočkala. Ronaldo byl bez žlutého varování vyloučen po sedmdesáti minutách hry, když udeřil loktem obránce Patricka Mtiligu. Soupeř ho stíhal a obtěžoval, Ronaldovi sudí naznačil výhodu, jenže útok Realu byl rychle zastaven poté, co se Mtiliga skácel k zemi s hlavou v dlaních.

Ronaldo vzápětí roztáhl ústa do nevěřícího úsměvu, rozkládal rukama a protestoval proti výroku sudího. Tím pořádně popudil vedení Málagy. „Měl by se především omluvit, místo toho se divil,“ zlobil se prezident hostujícího klubu Fernando Sanz.

Svou hvězdu však bránil šéf Realu Jorge Valdano: „Rozhodčí by měl v první řadě pochopit, kteří hráči chtějí bavit lidi a kteří chtějí jen bořit. Ronaldo se vždy chová šlechetně, není to zákeřný hráč.“

Fanoušci si tak mohou vybrat. Je Ronaldo spíše hrdina, nebo padouch? Jeho dva góly ze závěru první půle pomohly Real udržet na dohled vedoucí Barceloně, madridský velkoklub ztrácí na Katalánce v tabulce pět bodů. Ovšem vedle gólů vrší Ronaldo i nepochopitelné zkraty, jako je ten z utkání proti Málaze. Hráč se za něj nakonec přišel do šatny soupeře omluvit. "Snažil jsem se vyprostit, uvolnit, nechtěl jsem nikoho zranit," uvedl.

Reklama

Související témata: